„Rok opera“ otvara 17. Belgrade Beer Fest

06. Februar 2019

I ove godine beogradsko Ušće će od 14. do 18. avgusta biti centar najbolje zabave u regionu. Sedamnaesti put po redu biće održan Belgrade Beer Fest, najposećeniji pivsko-muzički festival u jugoistočnoj Evropi. Iako je ulaz na festival besplatan, organizatori svake godine za posetioce pripremaju kvalitetan i raznovrstan muzički program, sa dosta premijernih nastupa.

Ove godine će Beer Fest otvoriti jedinstveni performans „Rok opera“, koji će po prvi put biti izveden na ovako velikom i otvorenom prostoru. Nakon izvanrednih nastupa u Sava Centru ispraćenih ovacijama publike, ovaj sjajan muzički spektakl će na Ušće preneti atmosferu rokenrol kuće slavnih.

Na glavnoj bini će se naći 120 izvođača Novosadskog Big Benda i Hora i Orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta koji će sa eminentnim solistima, predvođeni dirigentom i autorom muzičkih aranžmana Fedorom Vrtačnikom, izvoditi antologijske muzičke hitove svetskih rok zvezda. Na repertoaru će biti hitovi Led Cepelina, Dip Parpla, Kvina, Bitlsa, Pink Flojda, Dorsa, Tine Tarner i mnogih drugih.

S obzirom da je u pitanju spoj pozorišta i rokenrola, jedan od učesnika ovog spektakla je i glumica Jelena Gavrilović, koja je poznata i po svom sjajnom vokalu, te će izvanredno odigrati i ovu ulogu.

Prvi učesnik festivala garantuje uzbudljiv muzički i umetnički užitak, a organizatori obećavaju još puno velikih muzičkih zvezda iz zemlje, regiona i sveta.

- Ponosni smo što smo već sedamnaest godina deo turističke ponude Beograda i jedan od festivala po kome su naš grad i Srbija prepoznatljivi u svetu. Posebno nam je drago što će festival, koji je pred nama startovati jednim posebnim spektaklom, pred nadamo se 100.000 posetilaca, koji će uživati u audio-vizuelnim i scenskim efektima, zahvaljujući produkciji koja je na svetskom nivou - rekao je Aleksandar Srdić, iz Beogradske kulturne mreže.   

I ove godine muzički program će se odvijati na više bina, a velika pažnja će biti posvećena i osmišljavanju dodatnih sadržaja i zabave za posetioce svih generacija.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....