Prvi Montenegro Beer Fest na Cetinju

12. Februar 2019
Prvi Montenegro Beer Fest na Cetinju

U cilju povećanja turističke ponude Cetinja i razvoja brenda Belgrade Beer Fest, grad Cetinje i Beogradska kulturna mreža najavljuju prvi „Montenegro Beer Fest“, koji će biti održan od 18. do 28. jula na Cetinju.

Reč je o višednevnom festivalu popularne muzike, kulture, gastronomije, druženja i uživanja sa prijateljima i porodicom u crnogorskoj Prestonici čiji će trgovi, ulice i parkovi postati mesto dobre zabave.

Gradonačelnik Prestonice Cetinja Aleksandar Kašćelan na jučerašnjoj konferenciji za novinare je rekao da veruje da će ova manifestacija doprineti turističkoj i kulturnoj promociji Cetinja i Crne Gore, ali i novom pozicioniranju Prestonice kao mesta koje nudi raznovrsne zabavne, kulturne, gastronomske i sportske sadržaje u toku cele godine.

Prema njegovim rečima, podrška organizaciji ovakvog festivala deo je sveukupnih napora gradske uprave da podigne turističku ponudu Cetinja na viši nivo, ali i da, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom, doprinese kvalitetnijoj ponudi Crne Gore u toku letnje sezone.

Direktor marketinga Beogradskog Beer Fest-a Aleksandar Srdić rekao je da taj festival slovi za najposećeniji te vrste u jugoistočnoj Evropi, sa 16 godina uspešnog trajanja i 8.5 miliona posetilaca, te da je namera da „Montenegro Beer Fest" postane tradicionalna manifestacija.

- U prethodnih 16 godina dobili smo mnogo poziva iz Crne Gore povodom organizovanja Beer Festa, ali smo u ovome sa Cetinja prepoznali iskrenost. Cetinje ima veliki festivalski potencijal i nakon prve posete odmah se rodila ideja kako bi manifestacija trebalo da izgleda - izjavio je Srdić.

On je saopštio da će festivalski prostor činiti sedam zona sa različitim programskim sadržajima i gastronomskom ponudom.

-Jedna zona će biti posvećena isključivo muzičkom programu sa velikom ponudom piva. Imaćemo zonu namenjenu promovisanju klasične muzike, ali i društveno odgovornu zonu - rekao je Srdić, navodeći da se namera gradskih vlasti o novoj turističkoj ponudi Cetinja poklopila sa vizijom organizatora festivala.

Prva velika prezentacija „Montenegro Beer Festa“ biće predstavljena, kao turistička ponuda Crne Gore, na 41. Međunarodnom sajmu turizma, koji će biti održan od 21. do 24. februara u Beogradu. Tada će biti potpisan i ugovor o organizaciji festivala između Prestonice Cetinje i Beogradske kulturne mreže.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....