Proslavljen "Dan arapsko-srpskog prijateljstva"

04. April 2019

Ambasada Egipta u Beogradu učestvovala je u proslavi drugog "Dana arapsko-srpskog prijateljstva", koji je organizovao Savet arapskih ambasadora u Narodnoj biblioteci Srbije. Na otvaranju je govorio ambasador Palestine, šef Grupe ambasadora arapskih zemalja u Srbiji.

Ambasador Egipta u Srbiji, Amr Aljowaily, pohvalio je govor u kome je istaknuto učešće Egipta kao počasnog gosta predstojećeg Sajma knjiga u Beogradu, gde će kao predstavnik arapske književnosti i misli, kroz kulturu približiti Arape i Srbe.

Direktor Narodne biblioteke Srbije je istakao da je Egipat poklonio knjige kako bi se osnovao Arapski paviljon u biblioteci, što je povezano sa bilateralnim memorandumom o saradnji sa "Bibliotheca Alexandrina".

Ambasador Aljowaily rekao je u svom obraćanju da je Grupa ambasadora arapskih zemalja u Srbiji prošle godine preuzela inicijativu da organizuje proslavu povodom obeležavanja godišnjice od osnivanja Lige arapskih zemalja, fokusirajuće se na "trougao" jezika, uključujući poeziju, muziku i hranu u uzornoj zajedničkoj aktivnosti.

Velika posećenost srpske javnosti i diplomatskih predstavnika na proslavi "Dana arapsko-srpskog prijateljstva" ukazuje na sve veći interes ljudi u Srbiji za arapsku kulturu - navodi se u saopštenju ambasade Egipta.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....