„Prolećni ukus Fest“ 13. maja u Beogradu

27. April 2023
Foto: Promo
Foto: Promo

„Prolećni ukus Fest“, festival domaće hrane i pića, biće održan u subotu 13. maja, u Metropol Palace Hotelu u Beogradu. Na manifestaciji će biti predstavljena široka lepeza domaćih proizvoda iz cele Srbije, ali i regiona.

Posetioci „Ukus Fest-a“ moći će da probaju nezaboravne arome i da uživaju u degustacijama i kupovini najukusnijih sireva, suhomesnatih proizvoda i renomiranih vina, likera, domaćih sokova. Slana zadovoljstva biće u znaku pršute, domaćih kobasica, slasnih čvaraka. Posle dobrog zalogaja, sve teče lagano uz čašu kvalitetnog vina! Biće predstavljeni i domaći kolači, čokolade tradicionalni džemovi…

Maštu razigranih ukusa zagolicaće polutvrdi dimljeni sir sa pistaćima, orasima, suvom šljivom i aronijom, zatim maslinovo ulje aromatizovano ljutom paprikom i belim lukom, hladno ceđeno ulje od bundeve, maka i suncokreta, sušeni paradajz u maslinovom ulju. Nezaobilazni su i beskvasni i voćni hleb, ali i craft pivo.

U bogatom programu festivala, biće održan panel na temu “Za korak ispred - za bezbednu i kvalitetnu hranu”, ali i brojne radionice i predavanja popularnih food blogera, koji će vam predstaviti svoje kulinarsko umeće i preneti svoje znanje u spremanju integralnih peciva na najjednostavniji način. Saznaćete i kako iskoristiti sve ono što nam pčele daruju, i to kroz radionicu “Svi darovi košnice – od meda do otrova”.

Priznanja, Najbolji Ukus Srbije, specijalni žiri dodeliće najboljim proizvođačima hrane i pića u devet različitih kategorija. Svoje glasove daće i posetioci koji će direktno proglasiti „Grand Prix“ festivala.

I posetioci će biti nagrađeni, jer ih očekuju brojna iznenađenja i pokloni. „Ukus Fest“ u Metropol Palace Hotelu biće otvoren od 11.00 do 20.00 časova, a ulaz je besplatan!

Manifestaciju su ove godine podržali Sekretarijat za privredu Grada Beograda I Privredna komora Srbije.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...