Predstavljena knjiga za decu "Kao recept za dugu"

07. Novembar 2018

Promocija slikovnice "Kao recept za dugu" Ivane Bojanić održana je u subotu, 3. novembra, u studiju "Zanima" na Novom Beogradu.

Knjiga "Kao recept za dugu" namenjena je uzrastu do jedanaest godina, ali lep utisak ostavlja i na stariju decu koja su sa oduševljenjem čitala pesme i gledala prelepe ilustracije.

Na promociji je govorila autorka Ivana Bojanić, koja se tom prilikom zahvalila na saradnji svima bez kojih ova knjiga ne bi bila realizovana. To su lektor i korektor Olga Marinković, ilustrator Anđelka Elezović, grafički dizajner Vladimir Ljubinković i izdavač Željko Katarić.



Ivana predaje dramu u internacionalnoj školi i neprestano je u kontaktu sa decom, koja su joj i bila inspiracija za pisanje ove knjige. Autorka kaže da ima misiju i cilj da u narednoj godini osnuje društvo za zaštitu dece i porodice kroz kulturu, koje će se zvati "Puerri" - izvedeno iz latinske reči koja znači dete. Nacrt za ovu organizaciju već je predat na uvid relevantnim institucijama.

U kratkom filmu, Anna Konocenko iscrtavala je peskom likove i dešavanja iz pesme "Zeleni zmaj", dok se čuo glas autorke kako govori pesmu. Ova neobicna promocija oduševila je sve prisutne, a naročito decu.

Poznati kritičar Slobodan M. rekao je da se na našem književnom tržištu, posebno kada je u pitanju dečija literatura, odavno nije pojavilo ovako lepo delo. On je rekao da je slikovnica Ivane Bojanić kao "Mali princ u stihovima".

Jedno je sigurno, ovo je jedna od onih knjiga kojoj se vraćamo, iščitavamo je ponovo, knjiga koju vredi imati u kućnoj biblioteci.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....