Otvaranje sezone na Adi Ciganliji sledeće nedelje

12. Jun 2020
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ada  Ciganlija je spremna za kupališnu sezonu koja je pomerena zbog vremenskih prilika i očekuje se da bude otvorena u toku sledeće nedelje, o čemu će građani biti obavešteni. Međunarodna komisija za kontrolu plaže dala je pozitivno mišljenje, te su stečeni i svi uslovi za otvaranje sezone.

Ovo izletište je dobilo sedam elektrovozila, od čega četiri rizort vozila, koja su dostupna građanima za besplatan prevoz od parkinga do kupališta, kao i tri minibusa koji će prevoziti građane od Kamenog grada za simboličnu cenu.

Direktor JP „Ada Ciganlija” Robert Đukić je najavio da će biti pojačana kontrola automobila kod vodoizvorišne zone, odnosno oko samog kupališta.

– Osim elektrovozila i minibuseva, i dalje imamo voziće koji će prevoziti građane po simboličnoj ceni. Ada je ekološka zona i trudimo se da iz godine u godinu zadržimo ekološku svest i očuvamo okolinu, zbog čega smo i nabavili elektrovozila. U planu je nabavka novih vozića koji će biti na elektropogon, kao i omogućavanje besplatnog ulaza za električne automobile – naveo je Đukić.

On je istakao da je Ada najveći sportsko-rekreativni centar u čiju infrastrukturu se ulaže sve više iz godinu u godinu.

– Rekonstruisani su svi sportski tereni, a sportski sadržaji obogaćeni. Takođe, Ministarstvo za turizam je omogućilo jednu trim stazu sa gumenom podlogom u dužini od 500 metara, a oni će u toku sledeće godine ovde otvoriti i veliku teretanu. Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu obezbedilo je sredstva za novi fudbalski teren sa veštačkom travom, što je, kao i sve ovde, besplatnog karaktera – rekao je direktor JP „Ada Ciganlija” i pozvao sugrađane da u vreme pandemije leto provedu na „beogradskom moru”.

Izvor: beoinfo

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....