Oboren rekord: U Leskovcu napravljena najveća pljeskavica na svetu!

30. Avgust 2021
Leskovačka roštiljijada 2017. (Foto: Print screen / YouTube / JuGmedia)
Leskovačka roštiljijada 2017. (Foto: Print screen / YouTube / JuGmedia)
Predrag Lazarević, LJubiša Đorđević i Stefan Cvetković postavili su novi rekord u pravljenju najveće pljeskavice na svetu. Oni su na tradicionalnom nadmetanju na leskovačkoj „Roštiljijadi“ napravili pljeskavicu tešku 67 kilograma i tako peti put zaredom postavili rekord manifestacije.
 
Ovogodišnja najveća pljeskavica na svetu teža je za 750 grama od one koju je tročlani tim leskovačkog restorana „Koliba“ napravio na prethodnom takmičenju. Njen prečnik je pre pečenja bio 190, a debljina 2,5 centimetra. Kada je ispečena narasla je za pola, dok se u prečniku smanjila za 20 centimetara.
 
Leskovačke roštiljdžije nisu krile zadovoljstvo što su ponovo uspele da naprave najveću pljeskavicu na svetu i najavljuju da će nastaviti da obaraju svoje rekorde.
 
- I posle petog rekorda ima volje za dalje. Krenuli smo sa 55 i došli do pljeskavice koju smo oblikovali od 67 kilograma roštilj mesa. Želja nam je da dobijemo konkurenciju i da se ne takmičimo više sami sa sobom. Bilo je poteškoća oko postavljanja roštilja. Bilo je i manjih problema prilikom okretanja, ali je pljeskavica ostala kompaktna – rekao je Predrag Lazarević nakon što su se utišali aplauzi okupljenih posmatrača ovog neobičnog takmičenja.
 
Lazarević očekuje od organizatora da im pripremi veći roštilj i pleh na kome se pljeskavica oblikuje i najavljuje da će već naredne godine najveća pljeskavica na svetu biti teža za bar jedan kilogram. Ovogodišnja je, po tradiciji, isečena na komade i podeljena publici.
 
Izvor: novosti/eKapija

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
07. Septembar 2021
Kako je kavijar postao nadaleko poznat, zašto je i kada bio hrana siromašnih, zbog...
Razno
Otvoren Regionalni smart siti centar u Vrnjačkoj Banji
02. Septembar 2021
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović otvorio je juče Regionalni...
Razno
WIZZ AIR uvodi vakcinaciju protiv Covida-19 za posadu
01. Septembar 2021
Wizz Air, avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, objavila je danas da će...
Razno
Vinska noć na Pjaci Starog mlina ‒ omaž seriji „Grlom u jagode“
01. Septembar 2021
„Vinska noć – okusi ljubav“, omaž seriji „Grlom u jagode“, 45...