Kulturno leto u Beču 2020 na poziv publike

08. Jun 2020
Foto © StadtWien Marketing
Foto © StadtWien Marketing

Beč bez koncerata, pozorišta, kabarea, plesa – ono što je do pre par meseci bilo nezamislivo, donela je sa sobom pandemija korona virusa. I dok su se u mnogim oblastima života nakon dva i po meseca izolacije ponovo vratile svakodnevne aktivnosti u oblasti kulture je sve još dosta suzdržano.

Zato je Grad Beč odlučio da se odazove pozivu publike, građana i zaposlenih u kulturi i organizuje čitav niz kulturnih dešavanja tokom jula i avgusta 2020. godine i to besplatno za sve posetioce. Jer, kako kaže gradonačelnik carskog grada Mihael Ludvig „Beč bez kulture nije kompletan“. Sa akcijom „Kulturno leto 2020“ čitav grad će postati bina a predviđeno je izvođenje oko 800 predstava sa 2.000 umetnika. Program će se održavati od četvrtka do nedelje sa početkom predveče. Tokom dana će na nekim binama u gradu biti organizovan i program za decu.Broj posetilaca će zbog pandemije biti ograničen a biće preduzete i ostale propisane mere zaštite.

Dve najveće bine „Bečkog kulturnog leta“ biće na „Dunavskom ostrvu“ i brdu „Laer Berg“. Takođe u parkovima i na drugim javnim mestima održavaće se razne manifestacije. 

Ovom inicijativom biće pokriven čitav opus delovanja u oblasti kulture: muzički žanrovi od popa do klasične muzike, ples, pozorište, čitalačke večeri, cirkus, svetska muzika, pozorište za decu.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...
Razno
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...