HVAC UVC Sterilizacioni kanal – efikasna brana za širenje virusa i bakterija kroz klimatizacione i ventilacione sisteme

02. April 2021
HVAC UVC, screnshot
HVAC UVC, screnshot

Inovativno rešenje za sprečavanje širenja virusa Covid 19 i ostalih poznatih virusa i bakterija kroz klimatizacione i ventilacione sisteme, dragoceno, između ostalih, i za hotelske objekte, predstavila je nedavno firma Propokan Pro d.o.o. To je rešenje 100% „made in Srbija“, prepoznato i podržano od Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije. U pitanju je HVAC UVC Sterilizacioni kanal, za koji je, u okviru akcije koju je sprovelo ovo ministarstvo pod nazivom „Budi heroj“, za sprečavanja širenja i suzbijanja koronavirusa, firma Propokan Pro d.o.o. dobila priznanje, a svoje inovativno rešenje stavila na raspolaganje Republici Srbiji za vreme krize izazvane pandemijom virusa Covid-19.

Usled učestalih pandemija na planeti Zemlji i novo nastalih bioloških rizika po zdravlje i život ljudi, kao i najava naučnika o pandemiji novog mutiranog virusa, gotovo da je sigurno da će ovo inovativno rešenje postati obavezna komponenta svakog sistema za klimatizaciju i ventilaciju.

HVAC UVC Sterilizacioni kanal je potpuno u skladu sa standardom ISO 15714:2019 - Metoda procene potrebne doze UVC zračenja za uništavanje mikroorganizmima u vazduhu koji prolaze kroz UVGI uređaje koji zrače u kanalu, i u skladu sa Sanitarnim i epidemiološkim standardima Ruske federacije - "Upotreba UV baktericidnog zračenja za dezinfekciju vazduha" - Р 3.5.1904-04.
 
Akreditovana laboratorija za ispitivanje (ISO/IEC 17025), sertifikaciono i kontrolno telo (ISO/IEC 17020), uradila je test efikasnosti HVAC UVC Sterilizacionog sistema i potvrdila efikasnost sistema u uništavanju virusa i bakterija u vazduhu, uključujući i aktuelni virus Covid 19. Testiranje je pokazalo da će konstruisani UVC sistem pružiti potrebnu dozu UVC zračenja za inaktivaciju virusa Covid 19.
 
Više informacija o ovom inovativnom proizvodu: www.propokanpro.comwww.uvcklima.com ili u prilogu.
 

Dokumenti za preuzimanje

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Održan sastanak regionalne fokus grupe projekta SI4CARE: Socijalne inovacije za unapređenje brige o starim licima
12. Oktobar 2021
U prostorijama Ministarstva zdravlja održan je regionalni sastanak fokus grupe projekta...
Razno
07. Septembar 2021
Kako je kavijar postao nadaleko poznat, zašto je i kada bio hrana siromašnih, zbog...
Razno
Otvoren Regionalni smart siti centar u Vrnjačkoj Banji
02. Septembar 2021
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović otvorio je juče Regionalni...
Razno
WIZZ AIR uvodi vakcinaciju protiv Covida-19 za posadu
01. Septembar 2021
Wizz Air, avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, objavila je danas da će...