HVAC UVC Sterilizacioni kanal – efikasna brana za širenje virusa i bakterija kroz klimatizacione i ventilacione sisteme

02. April 2021
HVAC UVC, screnshot
HVAC UVC, screnshot

Inovativno rešenje za sprečavanje širenja virusa Covid 19 i ostalih poznatih virusa i bakterija kroz klimatizacione i ventilacione sisteme, dragoceno, između ostalih, i za hotelske objekte, predstavila je nedavno firma Propokan Pro d.o.o. To je rešenje 100% „made in Srbija“, prepoznato i podržano od Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije. U pitanju je HVAC UVC Sterilizacioni kanal, za koji je, u okviru akcije koju je sprovelo ovo ministarstvo pod nazivom „Budi heroj“, za sprečavanja širenja i suzbijanja koronavirusa, firma Propokan Pro d.o.o. dobila priznanje, a svoje inovativno rešenje stavila na raspolaganje Republici Srbiji za vreme krize izazvane pandemijom virusa Covid-19.

Usled učestalih pandemija na planeti Zemlji i novo nastalih bioloških rizika po zdravlje i život ljudi, kao i najava naučnika o pandemiji novog mutiranog virusa, gotovo da je sigurno da će ovo inovativno rešenje postati obavezna komponenta svakog sistema za klimatizaciju i ventilaciju.

HVAC UVC Sterilizacioni kanal je potpuno u skladu sa standardom ISO 15714:2019 - Metoda procene potrebne doze UVC zračenja za uništavanje mikroorganizmima u vazduhu koji prolaze kroz UVGI uređaje koji zrače u kanalu, i u skladu sa Sanitarnim i epidemiološkim standardima Ruske federacije - "Upotreba UV baktericidnog zračenja za dezinfekciju vazduha" - Р 3.5.1904-04.
 
Akreditovana laboratorija za ispitivanje (ISO/IEC 17025), sertifikaciono i kontrolno telo (ISO/IEC 17020), uradila je test efikasnosti HVAC UVC Sterilizacionog sistema i potvrdila efikasnost sistema u uništavanju virusa i bakterija u vazduhu, uključujući i aktuelni virus Covid 19. Testiranje je pokazalo da će konstruisani UVC sistem pružiti potrebnu dozu UVC zračenja za inaktivaciju virusa Covid 19.
 
Više informacija o ovom inovativnom proizvodu: www.propokanpro.comwww.uvcklima.com ili u prilogu.
 

Dokumenti za preuzimanje

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Holanđani dupliraju letove za Beograd
20. Jul 2021
 Samo dva meseca nakon obnavljanja avio-linije između Beograda i Amsterdama, holandski KLM...
Razno
Bečki muzej u potrazi za čitačima razglednica
14. Jul 2021
Uz pomoć Crowdsourcing-projekta Bečki muzej želi da svoju zbirku razglednica učini...
Razno
Oporavak avio-industrije: Air France povećava broj letova do Beograda
09. Jul 2021
Dodavanje Srbije na zelenu listu, odnosno na listu zemalja čiji građani mogu bez ograničenja...
Razno
Dobro došli, kićeni svatovi!
08. Jul 2021
U Šapcu je krajem juna ove godine otvorena zanimljiva izložba u galeriji Biblioteke...