Film "Južni vetar" večeras premijerno u Beogradu

23. Oktobar 2018
Film 'Južni vetar' večeras premijerno u Beogradu
Film 'Južni vetar' večeras premijerno u Beogradu
Film 'Južni vetar' večeras premijerno u Beogradu
Film 'Južni vetar' večeras premijerno u Beogradu
Film 'Južni vetar' večeras premijerno u Beogradu
Film 'Južni vetar' večeras premijerno u Beogradu

Višestruko nagrađivani akcioni triler reditelja i scenariste Miloša Avramovića, koji je okupio plejadu naših najvećih glumačkih imena, večeras će imati čak pet premijernih projekcija u Beogradu - jednu u Sava centru i četiri u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center.

Pored “opasnih” momaka koje tumače Miloš Biković, Miodrag Radonjić i Miloš Timotijević, u igri dobra i zla našli su se i Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac - kome je ovo bila poslednja uloga, Jovana Stojiljković, Srđan Žika Todorović, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, kao i gosti iz Bugarske Hristo Shopov i Ivayl Zahariev.

Scenario, nastao iz pera Petra Mihajlovića i Miloša Avramovića, inspirisan je autentičnim iskustvima ljudi koji su bili uključeni u takozvano beogradsko podzemlje. Istovremeno, to je poučna priča upućena mladima u Srbiji, ispričana kroz isprepletane sudbine njihovih vršnjaka i svih onih, koji su u želji za boljim životom, napravili pogrešan izbor.

- Ideja o filmu nastala je još pre 10 godina kroz scenario koji se zvao "Metar asfalta". Nakon 10 godina truda i rada, nastao je "Južni vetar", a nadamo se da će nastati i "Metar asfalta" kao njegov nastavak - rekao je Miloš Avramović, reditelj, koscenarista i producent filma.

Glavna uloga poverena je Milošu Bikoviću, koji tumači Petra Maraša, mladog pripadnika beogradske automobilske mafije, koji napušta roditeljski dom i sa devojkom Sofijom (Jovana Stojiljković) se useljava u novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni Car (Dragan Bjelogrlić), dobro "radi". Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme. Sve do momenta kad Maraš odluči da ukrade kola koja nije smeo da dira.

- Maraš je momak koji je mogao svoj talenat i strast prema brzim kolima da ostvari na jedan drugačiji način, da je išao težim putem. To jeste jedna kritika društva u kome živimo, gde je mlad čovek "nateran" da ukoliko želi da ostvari ambicije i dobije sve "sada i odmah" krene pogrešnim putem. Ono što je za mene bilo zanimljivo jeste to kako jedna pogrešna odluka dovede do niza događaja koji čoveka izmene do neprepoznatljivosti - rekao je Biković.

Dragan Bjelogrlić je poručio gledaocima da ne propuste ovaj film, jer "predstavlja pravo osveženje u domaćoj kinematografiji".

- Kvalitet ovog filma je u nesvakidašnjoj priči, u veoma zanimljivim likovima, rediteljskim rešenjima koja su vrlo originalna, kao i u celokupnoj estetici. Mislim da će se i publika složiti sa mnom - naglasio je Bjelogrlić.

Film "Južni vetar" će se na redovnom repertoaru naći od 25. oktobra u bioskopima širom Srbije.

Film će imati i nastavak u vidu serije, čijih će se 10 premijernih epizoda emitovati na RTS-u. Smimanje bi trebalo da otpočne početkom marta 2019. godine.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...
Razno
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...