Dve ulaznice po ceni jedne za nastupe na Dočeku 13. januara u Novom Sadu

27. Decembar 2022
Image by Danilo Krnjaić from Pixabay
Image by Danilo Krnjaić from Pixabay

Doček u Novom Sadu izazvao je veliko interesovanje, pa je tako za nastupe 13. januara već rasprodato više od 60 odsto ukupnog kapaciteta. Zbog prepoznatljivosti kvaliteta samog Dočeka, koji je proglašen Najboljim evropskim trend brendom u oblasti kulture, Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” organizuje prazničnu akciju koja će trajati 27. i 28. decembra, tokom koje će publika moći da kupi dve ulaznice po ceni jedne.

Svi zainteresovani mogu kupiti ulaznice za koncerte sa numerisanim mestima na prodajnom mestu Gigstiks mreže u Pariskom magazinu, dok karte za koncerte na kojima mesta nisu numerisana publika može kupiti u okviru celokupne Gigstiks prodajne mreže, kao i onlajn na njihovom sajtu.

Ovogodišnja predstavnica Srbije na Evroviziji, Konstrakta, uz bend Zemlja gruva, stiže u Srpsko narodno pozorište. Afrička r’n’b princeza Nneka nastupiće u Sinagogi, u Reformatorskoj crkvi koncert će održati jedan od najpriznatijih evropskih world music violinista Lajko Feliks, dok će svetski poznat sastav Divanhana nastupiti u Gimnaziji „Laza Kostić”. Rok zvuk, svako na svoj jedinstven način, donose Shortparis u Fabrici, zvezde iz Londona Haelos u Pozorištu mladih, Sana Garić u Kulturnoj stanici Svilara, Đorđe David i Ivana Peters u Kulturnoj stanici Barka, ali i legendarna YU grupa u unplugged izdanju u svečanoj sali kompanije NIS. Podršku ovom programu na Dočeku pružila je kompanija NIS. Virtuozi klasične muzike Ke Ma i Šihan Vang, uz Silk & Wind DUO održaće koncert u Novosadskom pozorištu, pevačica čiji glas ruši granice i puni velike sale Tijana Bogićević stiže u Kulturni centar Novog Sada, a najbolji džez bend iz Srbije EYOT u Kulturnoj stanici Eđšeg. U Radničkom domu nastupiće hrvatski lajv tehno sastav ABOP, dok nas u Srpskom narodnom pozorištu očekuje nastup naše najpoznatije pevačice duhovne i etno muzike, Danice Crnogorčević.

Ulaznice za nastup jednog od najvećih džez pijanista današnjice Tigrana Hamasyana u Gradskoj koncertnoj dvorani, kao i za koncerte holandske muzičke dive Sevdalize, već su rasprodate.

U okviru Dočeka 13. januara u Kulturnoj stanici Bukovac program za decu prirediće Udruženje umetnika Visoko C, a tamo će nastupiti i sjajne devojke koje čine tamburaški sastav La Banda. Fuziju zvukova u Kulturnu stanicu Rumenka donosi bend Kal. Ulaz na njihove nastupe biće slobodan.

Doček 31. decembra – svetlosni spektakl u Podgrađu

Novi Sad će, već drugu godinu zaredom, u Novu godinu po gregorijanskom kalendaru ući uz specifičan umetnički koncept koji, pored izvođačke, zastupa i vizuelnu umetnost. I ove godine, to se ostvaruje kroz saradnju sa domaćim i svetskim vizuelnim umetnicima i umetnicama koji će biti zaduženi za jedinstven izgled bina, ali i kroz tri izložbe posvećene srpskim naučnicima. Reč je o velikim multimedijalnim poduhvatima u čast naših velikana – Tesla svetlosnoj galeriji i dvema izložbama umetnika dr Dušana Jovovića, koji je inspirisan blistavim umovima Milutina Milankovića i Mileve Marić Ajnštajn kreirao nesvakidašnje, novomedijske izložbe „Vreme i vaseljena” u Studiju M i „Mileva: Mi smo stena” u Muzeju Grada Novog Sada, na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ekskluzivni partner izložbe „Mileva: Mi smo stena” je Erste banka. Ulaz na obe izložbe 31. decembra je besplatan, ali su neophodne prijave. Za stručno vođenje za izložbu „Vreme i vaseljena” publika se može prijaviti putem ovog linka.

Posebno vizuelno iskustvo 31. decembra pratiće nastupe čuvenog britanskog trija Kosheen, dobitnika BRIT nagrade — sastava Stereo MC’s, miljenika berlinskih klubova, di-džeja Biesmansa, jednog od najvećih vokalnih sastava na svetu Perpetuum Jazzile, ali i nastupe čuvenih domaćih alternativnih bendova Repetitor, Obojeni program, Monohrom i druge. Ulaz za programe 31. decembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave je slobodan.

Više informacija o Dočeku možete pronaći na sajtu docekns.rs.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Adligat: Srpska delegacija na konferenciji na Kritu
30. Maj 2024
Za vikend je na Kritu od 24. do 28. maja u organizaciji Muzeja štamparstva „Janis i...
Razno
Otvorena izložba “DIVE” u Budimpešti
21. Maj 2024
Velike svetske zvezde zadivljuju kako svojim nastupima, tako i kostimima. Ukoliko želite da...
Razno
Povratak Rakija Festa 12. maja u Beogradu
07. Maj 2024
Rakija fest će se 12. maja smestiti u prostor koji je Beograd već ozbiljno upoznao kao...
Razno
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...