Dan Italije u Visokoj turističkoj školi

17. Maj 2019
Dan Italije u Visokoj turističkoj školi

Prezentacijom kulturno-istorijskog nasleđa i prirodnih lepota svoje zemlje, njegova ekselencija Karlo Lo Kašo, ambasador Republike Italije i Davide Skalmani, direktor Italijanskog Instituta za kulturu i savetnik za kulturu u ambasadi Italije, otvorili su, u četvrtak, 16. maja, manifestaciju Dan Italije u Visokoj turističkoj školi iz Beograda.

- Italija je zemlja bogate istorije i kulture, što možete primetiti na svakom koraku, prelepe prirode, globalno prepoznate gastronomije, srdačnih i gostoljubivih ljudi - napomenuo je Lo Kašo i pozvao prisutnu publiku da poseti ovu zemlju i oseti njenu lepotu.

Specijalni gosti Visoke turističke škole, Đakomo Čapori, gradonačelnik Diano Marine, i Alberto Rivera, upravnik sektora za turizam ovog mesta na severozapadu Italije, mnogobrojnoj publici su predstavili atrakcije ove turističke regije, među kojima se posebno izdvaja Svetski festival folklora koji je ove godine privukao 1083 izvođača sa 42 folklorne grupe iz 35 zemalja širom sveta.

Ovo je, ujedno, bila prilika da gosti iz Italije dodele specijalna priznanja grupi studenata Visoke turističke škole iz Beograda, koji su u okviru svoje međunarodne stručne prakse učestvovali u organizaciji i realizaciji ovog festivala koji se nalazi na listi međunarodnih turističkih manifestacija. Otvorena je i izložba fotografija studenata koje prikazuju njihove utiske sa manifestacije u Italiji kroz objektive foto aparata.

- Studenti Visoke turističke škole su pokazali visok nivo posvećenosti i profesionalizma i nemam nikakvu dilemu da se pred njima nalaze uspešne karijere u turizmu - istakao je Čapori ovom prilikom.

Bogatstvo boja tradiconalnih narodnih nošnji i vulkan emocija izvodjača programa Svetskog festivala folklora privukao je veliku pažnji i brojne aplauze posetilaca i publike na sceni u Diano Marini, kao i na trgovima i šetalištima San Rema, Nice, Monaka i Kana gde je karavan muzike i prijateljstva priredio bogat program u karnevalskom ambijentu.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....