Četiri dana manifestacije „Otvorene kapije tvrđave”

03. Maj 2023
Foto: JP Beogradska tvrdjava
Foto: JP Beogradska tvrdjava

Javno preduzeće „Beogradska tvrđava” 4, 5, 6. i 7. maja organizuje manifestaciju „Otvorene kapije tvrđave”, namenjenu pretežno deci i seniorima. Raznovrstan program koji će podsticati razvoj sportskog duha i zdravih stilova života, a promovisati kulturu i umetnost, biće realizovan na više lokacija na Kalemegdanu. Vežbe za decu i seniore, sportske i likovne radionice za decu, književne večeri od kojih će jednu uveličati Pero i Miloš Zubac, koncert Leontine i hora Čarolije, humanitarni koncert „Odjeci beogradskog Šopen festa” – samo su neki od sadržaja koji će obeležiti manifestaciju.

Tokom trajanja manifestacije u toku će biti onlajn foto konkurs „Pas Kališa 2023”, na kojem posredstvom društvenih mreža mogu da učestvuju svi s fotografijom svog ljubimca na Tvrđavi. Proglašenje „Pas Kališa 2023” će biti u nedelju, 7. maja, u 17 časova na Gornjem gradu Kalemegdana. Kao završnica festivala istog dana, s početkom u 18 časova, biće održan koncert „Odjeci beogradskog Šopen festa”, s podnaslovom „Za Ivanu”.

Na platou pored spomenika Pobednik na Kalemegdanskoj tvrđavi, dela „pesnika klavira” Frederika Šopena izvodiće eminentni pijanisti: Biljana Gorunović, Olivera Radmanović, Jelena Đajić, Neven Šobajić i Nebojša Maksimović. Koncert je humanitarnog karaktera, kao podrška Ivani Matijević, osnivaču i umetničkom direktoru „Beogradskog Šopen festa”.

U donatorskoj kutiji sakupljaće se dobrovoljni prilog publike, a prikupljena sredstva namenjena su za lečenje Ivane Matijević, najavljeno je u saopštenju ovog javnog preduzeća.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Bečki koncert letnje noći 2023.
30. Maj 2023
Ovogodišnji koncert letnje noći u parku Šenbrun će biti održan 8. juna sa...
Razno
Tradicija dostojna poštovanja: 55. Homoljski motivi od 31. maja do 3. juna u Kučevu
30. Maj 2023
Jubilarni 55. Homoljski motivi, smotra izvornog narodnog stvaralaštva istočne Srbije,...
Razno
19. Maj 2023
Banatski festival vina, četvrti po redu, održaće se ove godine 20. maja, u prelepom ambijentu...
Razno
Digitalni vodič: Platforma koja pruža vrhunsko iskustvo gostima
16. Maj 2023
Kompanija Antamedia predstavlila je " Digital Guide ", digitalnu platformu za...