Beška fest: Vojvođansko-bavarska kombinacija za ljubitelje dobre zabave i gastronomije

03. Septembar 2019
Beška fest: Vojvođansko-bavarska kombinacija za ljubitelje dobre zabave i gastronomije

Manifestacija “BEŠKA FEST – Dani vojvođansko-bavarske kulture” održaće se u petak i subotu, 6. i 7. septembra 2019. godine u Beški.

Međunarodnim karakterom i bogatim raznovrsnim sadržajem, manifestacija već osmu godinu za redom privlači veliki broj posetilaca, ljubitelja dobre zabave i gastronomije. U specifičnoj vojvođansko-bavarskoj atmosferi na terenu za male sportove u centru Beške organizovani su Gastro fest, Etno festival, bogat kulturno-umetnički i muzički program. Nastupe brojnih kulturno-umetničkih društava, muzičke grupe iz Bavarske, tamburaša, kao i pop-rok koncerte upotpuniće bogata ponuda gastronomskih specijaliteta, zanatskog piva, domaćeg vina i bermeta.

Manifestacija se realizuje u saradnji sa partnerskom opštinom Karlshuld iz Bavarske u cilju prezentovanja i afirmacije tradicije, običaja, kulture i gastronomije Vojvodine i Bavarske, kao i njihovog dugogodišnjeg prožimanja na ovim prostorima. Razlog organizovanja ovakvog festivala u Beški je taj što Beška ima dugogodišnju saradnju i partnerstvo sa bavarskom opštinom Karlshuld. Manifestacija stoga podrazumeva posetu i učešće gostiju iz Nemačke.

Pokrovitelji manifestacije su Opština Inđija i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a organizatori su Turistička organizacija opštine Inđija, Zavičajno društvo “Stara Beška” i Mesna zajednica Beška, uz pomoć KUD-a “Branko Radičević” iz Beške i javnih preduzeća iz opštine Inđija.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...