Beograd će "okupirati" pantomimičari

11. Jun 2019
Beograd će 'okupirati' pantomimičari

Druga svetska konferencija o pantomimi biće održana od 28. do 30. juna u Beogradu sa veoma bogatim programom diskusija, promocija i posebno radionica koje će držati svetski stručnjaci.

Posle velikog uspeha prošlogodišnje konferencija koja je imala preko 70 učesnika iz 21 zemlje sa 4 kontinenta, ove godine se već prijavilo 30 učesnika samo iz inostranstva i prvi put će biti predstavljen i jedan novi kontinent - Afrika, koleginicom iz Južnoafričke Republike. Dolaze i umetnici i profesori iz Francuske, Nemačke, Italije, Japana, Bangladeša, Poljske, Bugarske, Turske i najbrojnija delegacija ove godine iz Izraela.

Glavni program diskusije biće održan u Srpsko Korejskom informatičko pristupnom centru Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (Dobrinjska 11) obzirom da je glavna tema ”Pantomima i tehnologija”. Raspravljaće se još i o statusu pantomimičara i umetnika, pantomimi u Aziji, pantomimskom nasleđu, pantomimi i pozorištu za mlade i budućim događajima Svetske organizacije pantomimičara.

Zahvaljujići Gradu Beogradu, odnosno Sekretarijatu za kulturu koje je finansijksi pomoglo organizaciju konferencije, učešće na konferenciji i svim njenim programima, posebno na radionicama je potpuno BESPLATNO za đake, studente i profesore umetničkih škola i fakulteta iz cele Srbije, članove Svetske organizacije pantomimičara iz Srbije i članove Udruženja dramskih umetnika Srbije. Svi drugi zainteresovani treba da uplate povlašćenu kotizaciju od svega 1000 dinara.

Obavezno je prijavljivanje popunjavanjem formulara na sajtu www.pantomima.rs.

Specijalni gost ovogodišenje konferencije je Batist Marso, sin čuvenog francuskog pantomimičara Marsela Marsoa kod koga je učio i naš Marko Stojanović, ujedno predsednik Svetske organizacije pantomimičara i organizator konferencije.

Batist Marso koji je svetki poznat majstor joge i koji je učio mnoge internacionalne zvezde kao što je Sting, održaće masterklas joge za pantomimičare, glumce i plesače tokom sva tri dana konferencije. Pored toga biće održane radionice različitih tehnika pantomime, komedije del arte, klovneraja.

Posebno pozivamo sve studente glume sa državnih i privatnih fakulteta da se prijave za ove radionice koje držati svetski stručnjaci.

Ove godine se konferencija ne predlog članova Svetske organizacije pantomimičara odvija u isto vreme kada i 44.Festival monodram i pantomime u Zemunu koji je postao partner konferencije, prošlogodišnji je dobitnik Specijalne nagrade za doprinos razvoju i promociji pantomime i tri od četiri pantomimske predstave na ovogodišnjem festivalu će odigrati članovi Svetske organizacije pantomimičara.

Opširnije o programu i uslovima se možete informisati na veb sajtu Svetske organizacije pantomimičara www.worldmime.org

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...
Razno
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...