Belgrade Beer Fest postavlja rekord – za pet dana 62 besplatna koncerta na tri bine

19. Jul 2018
Belgrade Beer Fest postavlja rekord – za pet dana 62 besplatna koncerta na tri bine

Ovogodišnji 16. Belgrade Beer Fest, koji će se održati od 15. do 19. avgusta na Ušću, ponudiće pet dana odličnog muzičkog programa, uživanja u najrazličitijim pivskim zonama i ukusima, kao i brojnim drugim sadržajima.

Muzičko zagrevanje prve večeri (sreda 15. avgust) na Main stage-u počeće uz legendarnog Juricu Pađena i njegov kultni bend Aerodrom, a nastaviće se svirkom jednog od najvećih srpskih i regionalnih bendova – Riblja Čorba, koji najavljuje pravu žurku budući da će bend, na ovom koncertu, uz publiku, obeležiti 40. rođendan sa set listom sastavljenom od njihovih najvećih hitova. Legendarnog Boru Đorđevića na bini će potom zameniti Cane sa bendom Partibrejkers, koji posle pet godina ponovo nastupa na festivalu. Nakon toga će, tačno u ponoć, na Innovation stage-u muzičko scenski performans započeti britanska elektro-pop zvezda Róisín Murphy. Program prve večeri na Main stage-u završiće se duboko u noć nastupom grupe Six Pack. Na novoj, trećoj bini, festivala Alternative stage-u program će svake večeri počinjati u 19.30h, a prve večeri publika će moći da uživa u nastupima bendova Framework, Straight Mickey & The Boyz i M.O.R.T.

Za dobru atmosferu na početku drugog dana festivala, pre izlaska dr Neleta Karajlića biće zaduženi The Filters i tribute AC/DC band - Band X. Legendarni roker dr Nele Karajlić će u četvrtak 16. avgusta od 21.30h, prvim nastupom u Beogradu posle 20 godina, predstaviti najveće hitove po kojima ga publika pamti, kao i novitete poput pesme "Nedelja kad je otišao Hase 2".

Drugo veče obeležiće i nastup kultnog britanskog benda The Stranglers. Početak prvog beogradskog koncerta jednog od najuticajnijih post punk bendova svih vremena zakazan je za 23.50h na Innovation stage-u, a posetioci će biti u prilici da čuju najveće hitove, iz njihove, više od četiri decenije duge, karijere. Veče na Main stage-u završiće Ida Prester sa sastavom Lolobrigida. Publika će iste večeri na Alternative stage moći da čuje Čuturu, bendove Rimljani ite doma, Popečitelji, Zoster i Đorđe Miljenović bend.

Najdugovečniji bend u istoriji domaće rok muzike, YU grupa na radost fanova, nastupiće u petak, 17. avgusta, a uvertira za njihov koncert stiže u vidu bendova Hurleur i Viva Vops. Posle večitih momaka iz YU grupe, publika će moći da uživa u nastupu benda Van Gogh na Innovation stage-u, a potom na Main stage-u u modernim aranžmanima “prve trube” Dejana Petrovića, odličnim svirkama pank benda Goblini i sastava Iskaz. Na Alternative stage-u dominiraće sjajan gitarski zvuk, od rok atrakcije iz Hrvatske, grupe Vatra do srpskog alternativnog rok benda Stray Dogg, benda Ex Revolveri, novosadskog alternativnog rok benda Obojeni program i sarajevske pop-rok grupe Letu Štuke.

Ljubitelji beogradskih bendova E -play, Sunshine, Bad Copy, Orthodox Celts moći će da ih čuju u subotu, 18. avgusta na Main stage-u odmah nakon koncerta Đorđa Davida koji će otvoriti veče na glavnoj bini. Kontroverzni Riječani grupa Let 3 nastupiće treći put na Belgrade Beer Festu, odakle, kako kažu nose lepe i nezaboravne uspomene.

Bina sa alternativnijim zvukom, u subotu će na programu ponuditi srpske rok – bluzere Zonu B, alternativni rok sastav Nežni Dalibor, omiljeni zagrebački punk – hardrok bend Šank, poznati beogradski bend Kanda, Kodža i Nebojša koji, kako kažu, priprema “repertoar starih, novih i budućih hitova”. Program na Alternative stage-u, u nedelju 19, avgusta, poslednjeg dana festivala, zagrejaće rok muzičar Srđan Gojković Gile sa bendom Magic Bush, alternativni rok sastav Veliki prezir, folk rok metal bend Pero Deformero, kao i beogradski sastav Bolesna štenad. Veče na Main stage-u započeće četiri šarmantne, harizmatične i talentovane dame koje čine ženski pop bend Frajle, a veče će se nastaviti u pop ritmu bendova Neverne bebe i Kiki Lesendrić i Piloti, a festival će zatvoriti harizmatični i lucidni Inspektor Blaža i Kljunovi, koji će na Beer Festu obeležiti jubilej – 20 godina hita “Pamela”.

Svi nastupi na Main stage-u svakog dana počinju u 19h, radno vreme u sredu, četvrtak i nedelju je do dva sata iza ponoći, dok će program u petak i subotu trajati do 03.30, odnosno 03.45. Za pet dana festivala posetioci će imati priliku da uživaju u 62 besplatna koncerta, da probaju više od 300 pivskih brendova, kao i da budu deo brojnih drugih sadržaja koje organizator priprema u saradnji sa partnerima festivala.

Dokumenti za preuzimanje

Kompletan muzički program
Preuzmi PDF
Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....