Adria Tour: Novak Đoković okuplja teniske asove

04. Jun 2020
Foto: Promo
Foto: Promo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković okupio je vrhunske asove belog sporta koji će da se predstave publici na regionalnom „Adria Tour“ događaju od 12. juna do 5. jula u gradovima širom Balkana, a prvi turnir kreće iz Beograda, na terenima SC Novak (13/14. jun), da bi se potom preselio u Zadar (20/21. jun), zatim u Crnu Goru (27/28. jun) i u Banja Luku (3/4. jul). Uz to, planiran je i odlazak u Sarajevo, u nedelju, 5. jula gde će Novak i Damir DŽumhur da odigraju egzibicioni meč.

Pored Đokovića, koji će igrati sve turnire, najveća zvezda ove sportske manifestacije biće 26-godišnji Austrijanac Dominik Tim, treći teniser planete, trostruki gren slem finalista, osvajač 16 ATP pehara, uključujući i jedan iz masters 1000 serije u Indijan Velsu.

Učešće na „Adria Tour“ je potvrdio i Bugarin Grigor Dimitrov, teniser kome je treća pozicija na rang listi bila najbolji plasman, a trenutno je 19. igrač na svetu. U karijeri je do sada osvojio osam titula u singlu, i jedan je od najkvalitetnijih takmičara sa ovih prostora.

Od domaćih igrača, igraće i Viktor Troicki, član zlatne srpske generacije iz 2010. koja je osvojila Dejvis kup, ali je u ekipnim takmičenjima za našu zemlju osvajao i ATP kup ove godine, kao i Svetski kup 2009. i 2012. Najveće uspehe ostvarivao je 2011. kada se popeo na 12. poziciju rang liste. Osvojio je tri titule u singlu do sada, Kup Kremlja i dva trofeja u Sidneju.

Još velikih imena iz Evrope najavilo je dolazak na dobrotvorni turnir koji je osmišljen kako bi se prikupila sredstva za humanitarne projekte širom regiona, među kojima su i programi „Novak Đoković“ fondacije za programe ranog razvoja i obrazovanja dece. Ujedno, želja organizatora je da se pomogne teniserima da se vrate u formu i takmičarski ritam usled situacije sa koronavirusom.

Sistem koji će se primenjivati je „Round Robin“, što znači da će svako da igra sa svakim u dve grupe, od po 4 igrača. Konkretno, u subotu svaki teniser će imati po dva meča, a u nedelju još jedan meč u grupi, da bi se potom igralo finale između dvojice najboljih. Predviđeno je da se igra na dva dobijena seta, do četiri gema.

U slučaju da bude omogućeno prisustvo publike, ulaznice će moći da se obezbede za dve sesije po danu, a termini će biti naknadno objavljeni. Program će biti upotpunjen i dublovima sa poznatim ličnostima, kao i teniskim manifestacijama za decu. Svi mečevi biće prenošeni na kanalima televizije Sportklub, a slike iz regiona će ići i širom sveta.

Sportskom spektaklu „Adria Tour“ u Beogradu prethodiće turnir Teniskog saveza Srbije, u uobičajenom formatu od kvalifikacija, koje kreću u ponedeljak, do finala koje će biti održano u petak. Taj turnir se igra za nagradni fond koji je TSS već izdvojio uz pomoć Novaka Đokovića.

Ulaznice za regionalni teniski spektakl "Adria Tour" od danas u 12 časova su u prodaji, a cene su više nego popularne. Tako će svako ko u Beogradu želi da na delu vidi najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića morati da izdvoji 600 dinara, koliko košta karta za dnevni termin za subotu ili nedelju, odnosno za celodnevni program u petak, dok je večernji program tek nešto skuplji - 800 dinara. Prodaja se vrši preko sajta www.tickets.rs kao i prodajnih mesta Ticket Vision-a.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....