11. Festival srpske kulture u Istri (Program)

09. April 2019
11. Festival srpske kulture u Istri (Program)

U ambijentu Srpskog kulturnog centra u Puli na konferenciji za medije najavljen je 11. Festival srpske kulture u Istri koji traje od 11. do 19. aprila, a  ove godine je posvećen glumici Sonji Savić, koja je pre 20 godina dobila upravo u Puli nagradu Zlatne arene.

Sonja Savić, rođena je u Čačku, gradu dinamičnog podneblja i kulture. Gradsko pozorište Čačak gostuje u Istarskom narodnom kazalištu, u subotu 13. aprila u 20,00 sati s predstavom „Tripih o radnicima“ o čemu je više rekla i sama direktorka Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula, Gordana Jeromela Kaić. Ona se zahvalila g. Rašuli na pokretanju pozitivnog okruženja, širenja i razmene kulturnih manifestacija i rekla kako joj je čast ugostiti drage kolege i glumce iz Čačka, te biti deo jedne već ovako tradicionalne manifestacije u gradu.

Festival je i ranijih godina posvećivan značajnim ličnostima srpske kulturne scene, čime je potvrđena misija samog Centra a to je predstavljanje i zaštita srpske kulture.

G-din Milan Rašula, predsednik Veća srpske nacionalne manjine, zahvalio se, pre svega, Istarskoj županiji i Gradu Puli na predusretljivosti i podršci koju ima pri stvaranju ovakvih manifestacija. i najavio  bogat program koji počinje 11. aprila svečanim otvaranjem 11. Festivala srpske kulture u Istri u 18,00 sati u Srpskom kulturnom centru u Puli. Program se nastavlja iste večeri Ejo Ethno Jazz Orchestra koncertom u Rock Caffeu. Po rečima Milana Rašule, festival obuhvata bogat program uz pregršt filmskih projekcija, koncerata, predstavljanja knjiga i ostalog kulturnog sadržaja od Pule, Fažane, Rovinja, Labina do Poreča, za svakog ponešto,  pa i  očekuje dobar odziv  ljubitelja dobre muzike, filma, umetnosti i srpske kulture.

Dokumenti za preuzimanje

Program festivala
Preuzmi PDF
Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....