11. Festival srpske kulture u Istri (Program)

09. April 2019
11. Festival srpske kulture u Istri (Program)

U ambijentu Srpskog kulturnog centra u Puli na konferenciji za medije najavljen je 11. Festival srpske kulture u Istri koji traje od 11. do 19. aprila, a  ove godine je posvećen glumici Sonji Savić, koja je pre 20 godina dobila upravo u Puli nagradu Zlatne arene.

Sonja Savić, rođena je u Čačku, gradu dinamičnog podneblja i kulture. Gradsko pozorište Čačak gostuje u Istarskom narodnom kazalištu, u subotu 13. aprila u 20,00 sati s predstavom „Tripih o radnicima“ o čemu je više rekla i sama direktorka Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula, Gordana Jeromela Kaić. Ona se zahvalila g. Rašuli na pokretanju pozitivnog okruženja, širenja i razmene kulturnih manifestacija i rekla kako joj je čast ugostiti drage kolege i glumce iz Čačka, te biti deo jedne već ovako tradicionalne manifestacije u gradu.

Festival je i ranijih godina posvećivan značajnim ličnostima srpske kulturne scene, čime je potvrđena misija samog Centra a to je predstavljanje i zaštita srpske kulture.

G-din Milan Rašula, predsednik Veća srpske nacionalne manjine, zahvalio se, pre svega, Istarskoj županiji i Gradu Puli na predusretljivosti i podršci koju ima pri stvaranju ovakvih manifestacija. i najavio  bogat program koji počinje 11. aprila svečanim otvaranjem 11. Festivala srpske kulture u Istri u 18,00 sati u Srpskom kulturnom centru u Puli. Program se nastavlja iste večeri Ejo Ethno Jazz Orchestra koncertom u Rock Caffeu. Po rečima Milana Rašule, festival obuhvata bogat program uz pregršt filmskih projekcija, koncerata, predstavljanja knjiga i ostalog kulturnog sadržaja od Pule, Fažane, Rovinja, Labina do Poreča, za svakog ponešto,  pa i  očekuje dobar odziv  ljubitelja dobre muzike, filma, umetnosti i srpske kulture.

Dokumenti za preuzimanje

Program festivala
Preuzmi PDF
Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Adligat: Srpska delegacija na konferenciji na Kritu
30. Maj 2024
Za vikend je na Kritu od 24. do 28. maja u organizaciji Muzeja štamparstva „Janis i...
Razno
Otvorena izložba “DIVE” u Budimpešti
21. Maj 2024
Velike svetske zvezde zadivljuju kako svojim nastupima, tako i kostimima. Ukoliko želite da...
Razno
Povratak Rakija Festa 12. maja u Beogradu
07. Maj 2024
Rakija fest će se 12. maja smestiti u prostor koji je Beograd već ozbiljno upoznao kao...
Razno
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...