"Noć muzeja" zakazana za 18. maj

22. Mart 2019
'Noć muzeja' zakazana za 18. maj

Ovogodišnja "Noć muzeja", 16. po redu, biće održana 18. maja širom zemlje, a posetioci će u periodu od 16.00 sati do ponoći moći da uživaju u brojnim sadržajima koji se na originalne, zanimljive i interaktivne načine bave slobodama i osvajanjem istih, najavili su organizatori.

Tema ovogodišnje "Noći muzeja" biće "Sloboda", a širom Srbije svoja vrata će otvoriti ne samo brojni muzeji, galerije i ustanove kulture, već i mnoga zaboravljena zdanja i institucije bogate istorijom, sa željom da ožive uspomene na ljude, događaje i mesta koja zauzimaju ključne uloge u osvajanju različitih sloboda.

Prethodna "Noć muzeja" obuhvatila je 47 mesta u Srbiji i više od 500 različitih dešavanja objedinjenih temom "Pobede i pobednici".

Prva "Noć muzeja" održana je u Beogradu 2005. godine u svega pet muzeja i galerija da bi već za nekoliko godina izrasla u najveću manifestaciju iz oblasti promocije kulturne baštine u Srbiji i regionu, kao i jednu od najuspešnijih "Noći muzeja" u Evropi. Beograd je time postavljen na mapu zajedno sa više od 120 gradova širom sveta koji organizuje ovaj jedinstveni kulturni spektakl.

Tokom prethodnih 15 godina zabeleženo je više miliona ulazaka u muzeje na skoro 200 lokacija u 60 gradova i mesta širom Srbije.

Sve informacije o programu 16. "Noći muzeja" uskoro će biti dostupne na zvaničnom sajtu nocmuzeja.rs

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....