"Dani Vojvodine" 15. i 16. oktobra u Skadarliji

01. Oktobar 2019
'Dani Vojvodine' 15. i 16. oktobra u Skadarliji

Turistička organizacija Vojvodine organizuje sedmu po redu manifestaciju “Dani Vojvodine”, u periodu od 15. i 16. oktobra u Beogradu.

Ove godine, mesto održavanja manifestacije je restoran Velika Skadarlija. Ispred navedenog restorana, oba dana održavanja manifestacije, u periodu od 12-20 časova, će biti predstavljena celokupna turistička ponuda AP Vojvodine, predstaviće se lokalne turističke organizacije, kao i brojni privrednici, sa područja AP Vojvodine. Posetioci će imati priliku da probaju autentične vojvođanske specijalitete i istovremeno uživaju uz zvuke tamburaškog orkestra “Od Baha do sevdaha”.

Događaj će imati i takmičarski karakter, naime prvog dana održavanja manifestacije, u bašti restorana Velika Skadarlija biće organizovano takmičenje medija u kuvanju riblje čorbe. Novinarske ekipe će imati priliku da pokažu svoje kulinarske veštine, dok najbolje očekuju vredni pokloni. Istog dana, u večernjim časovima će biti održano Vojvođansko veče, u restoranu Velika Skadarlija.

Prateće dešavanje, panel “Riznica ukusa Vojvodine” održaće se 16. oktobra u periodu od 13-15 časova, u hotelu Metropol Palace u Beogradu. Na panelu će govoriti predstavnici istraživačkog tima, predstavnici Slow food projekta, predsednik IO DDOR osiguranja g-din Markeđani. Na ovom događaju će se takođe predstaviti proizvođači koji su predstavljeni u brošuri “Riznica ukusa Vojvodine”.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....