"Banatski festival vina" 20. maja u Zrenjaninu

19. Maj 2023
Foto: Promo
Foto: Promo

Banatski festival vina, četvrti po redu, održaće se ove godine 20. maja, u prelepom ambijentu zrenjaninske Gradske bašte. Predstaviće se više od 50 vinarija, a gosti će moći da uživaju i u vinima i u razgovorima sa ljudima koji su ih stvorili.

Uz dobru hranu i bogat muzički program, ljubiteljima vina predstaviće se vinogorja iz Šumadije, Srema, Župe, Banata, Subotice i ostalih vinogorja Srbije, uz goste iz Severne Makedonije, Hrvatske, Rumunije i Slovenije, među kojima su i neka slavna imena, prave zvezde regionalne, ali i svetske vinske scene.

U periodu od 15.00 do 21.00 čas, posetioci će moći da probaju različite vrste vina: šardone, kaberne, grašac, vranac, tamjanika, malvazija, prokupac i druga izvanredna vina iz naše zemlje i celog regiona.

Posetioce očekuje i selekcija autentičnih zalogaja sa geografskim poreklom u okviru 23. Banatskih vrednih ruku, manifestacije od značaja za grad Zrenjanin. U okviru festivala biće proglašeni i pobednici izbora za najbolja vina Banata u organizaciji lokalnog Kluba vina iz Zrenjanina.

Čaše za degustaciju iznajmljivaće se na samom ulazu na Festival.

Organizatori manifestacije su grad Zrenjanin, Turistička organizacija grada Zrenjanina i Kulturni centar Zrenjanina, uz podršku magazina Vino & Fino. Prijatelj manifestacije je kompanija Mlekoprodukt.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....