Veliki uspeh učenika UTŠ iz Vrnjačke Banje u Sarajevu

13. Maj 2015

Učenici Ugostiteljsko-turističke škole iz Vrnjačke Banje osvojili su srebrnu plaketu u ukupnom plasmanu na II međunarodnom takmičenju  srednjih ugostiteljsko-turističkih škola „Turistička tržnica", koje se od 10. do 12. maja održavalo u Sarajevu.

Zlatnu plaketu osvojila je škola sa Raba. Na takmičenju je učestvovalo 17 takmičarskih ekipa, koje su predstavile turističku ponudu iz šest zemalja: Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i Slovenije. Učestvovale su ugostiteljsko-turističke škole iz Sarajeva, Zagreba, Beograda, Vrnjačke Banje, Pule, Opatije, Raba, Leskovca, Đevđelije, Kruševa…

Svaka ekipa je na glavnom trgu dobila štand na kojem je pokušala da predstavi svoju turističku ponudu koja je morala biti u skladu sa već ranije urađenim i dostavljenim projektom. Nakon toga, žiri je obišao sve štandove i pogledao prezentacije učenika svih srednjih škola. Žiri je u sklopu prezentacije ocenjivao izražavanje, sposobnost animiranja publike i tačnost podataka. Svi posetioci su bili u prilici da glasaju za najbolje po njihovom mišljenju.

- Ovo je veliki uspeh za nas, jer smo u jakoj konkurenciji škola sa prostora ex Yu osvojili srebrnu plaketu, i na pravi način predstavili svoje mesto i zemlju Srbiju – ističe profesorka Marija Karavesović, koja je za ovo takmičenje dva meseca spremala svoje dve učenice Viktoriju Vasiljković i Ivanu Stanojević.

- Ono što treba naglasiti je izuzetna gostoljubivost domaćina i njihova želja da se osećamo kao kod kuće – dodaje Marija i poručuje da će ovo biti veliki stimulans da se sledeće godine u Sarajevu napadne i zlatna plaketa.

Prezentacija je predstavila Vrnjačku Banju kao muzičku destinaciju, koja nudi zabavu za svačiji ukus, gde vlada pozitivna atmosfera na koju ni najveći lokalni mrgudi i dežurni kritičari nemaju zamerke.

Pomenuti su Festivali zabavne i narodne muzike, karneval, festval klasične muzike, brojni koncerti svetskih zvezda, a poseban akcenat je dat "Love fest"-u koji je postao zaštitni znak Vrnjačke Banje kada su u pitanju mladi.

Komentara (0)

Povezane vesti

Obrazovanje
Prvi edukativni centar koji nudi mogućnost mladim maturantima ugostiteljskih škola usavršavanje u Rumuniji
27. Avgust 2020
Švajcarska obrazovna grupa winsedswiss , na tržište Srbije ušla je sa...
Obrazovanje
Besplatne obuke o digitalnoj transformaciji 7. i 8. maja
04. Maj 2020
U četvrtak, 7. maja i u petak, 8. maja, preduzetnici, predstavnici malih i srednjih preduzeća,...
Obrazovanje
Kako postati uspešan lider?
13. Januar 2020
Bilo da ste muškarac ili žena, zaposleni ili poslodavac, bilo da ste deo male...
Obrazovanje
Pet razloga zbog kojih klijenti ostaju verni
09. Januar 2020
Prema rečima Maribet Kuzmeski, autorke knjige o odnosima sa klijentima, odnos sa svojim...