Konferencija "SITCON 2017" 8. i 9. juna na Univerzitetu Singidunum - Verski turizam u fokusu

05. Jun 2017
Konferencija 'SITCON 2017' 8. i 9. juna na Univerzitetu Singidunum - Verski turizam u fokusu

Treća međunarodna naučna konferencija iz oblasti turizma i hotelijerstva "SITCON 2017" (Singidunum International Тourism Conference) biće održana na Univerzitetu Singidunum 8. i 9. juna. Glavna tema ovogodišnje konferencije je "Verski turizam i savremeno turističko tržište".

Osnovni cilj konferencije "SIТCON 2017" je da naučno doprinese u oblasti verskog turizma kao specifičnog proizvoda turističke destinacije i da pruži osnove za dalje proširivanje znanja neophodnog za bolje razumevanje koncepta razvoja verskog turizma i njegovog uticaja na kulture, mir, i privredni razvoj na savremenom turističkom tržištu, kao i na pozicioniranje turističkih destinacija kao konkurentnih i prepoznatljivih na osnovu proizvoda verskog turizma.

Konferenciju će otvoriti potpresednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, a učesnicima konferencije na plenarnoj sednici obratiće se: prof. dr Milovan Stanišić - predsednik Univerziteta Singidunum, Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej, monsinjor Stanislav Hočevar - beogradski nadbiskup i mitropolit, Sead ef. Nasufović - reis-ul-ulema islamske zajednice Srbije, Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dodonski Hrizostom - predsednik Kancelarije za hodočašća i razvoj verskog turizma Sinoda grčke crkve, dr Slobodan Unković - profesor emeritus Univerziteta Singidunum i Marija Labović, v.d. direktora Turističke organizacije Srbije.

Ključni govornici konferencije biće prof. dr Renata Тomljenović - Institut za turizam, Zagreb, Hrvatska; Hristos Petreas - Kancelarija za hodočašća i razvoj verskog turizma Sinoda grčke crkve i prof. dr Razak Radž, Univerzitet Lids Beket, Velika Britanija (video obraćanje - Skype).

Konferencija "SIТCON 2017" biće organizovana na osnovu saradnje Univerziteta Singidunum sa Srpskom pravoslavnom crkvom, drugim verskim zajednicama u Srbiji, Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije i Upravom za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije i Turističkom organizacijom Srbije.

Više o konferenciji možete pronaći OVDE.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Obrazovanje
13. Novembar 2017
Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo novosadskog PMF-a organizuje 15. novembra u 10...
Obrazovanje
Novi MBA program od oktobra dostupan zaposlenima u turizmu
27. Jun 2017
Obrazovanje u turizmu veoma je značajno kako bi se što bolje iskoristili turistički...
Obrazovanje
Učenici UTŠ iz Vrnjačke Banje sveukupni pobednici Turističke tržnice u Sarajevu
30. Maj 2017
Ugostiteljsko-turistička škola sa domom učenika Vrnjačka Banja tradicionalno...
Obrazovanje
A HOTELI na Sajmu praksi i zapošljavanja KORAK 2017
03. April 2017
U petak, 24. marta 2017. godine, na Univerzitetu Singidunum održan je drugi po redu Sajam...