VIII forum menadžera hotela & hotelskih domaćinstava Srbije – Sinergija znanja i dobre hotelijerske prakse

06. Februar 2014
VIII forum menadžera hotela & hotelskih domaćinstava Srbije – Sinergija znanja i dobre hotelijerske prakse

Više od stotinu učesnika iz više od pedeset hotela, obrazovnih ustanova, uspešnih kompanija i turističkih institucija prisustvovalo je jednom od najznačajnijih godišnjih skupova hotelijera u Srbiji – VIII forumu menažera hotela i hotelskih domaćinstava, sa međunarodnim učešćem, koji je održan 23. novembra 2011. u Beogradu.

 

Organizatori ovog, već tradicionalnog Foruma bili su Udruženje za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Srbije i Redakcija stručnog časopisa za savremeno hotelijerstvo & turizam „Turistički Svet“, inače autor ovog projekta, a čitav događaj odvijao se pod pokroviteljstvom Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Sudeći po velikom interesovanju, ali i pozitivnim utiscima učesnika, tema ovogodišnjeg foruma, „Sektor soba – generator uspešne promocije i prodaje“, bila je više nego atraktivna i aktuelna. Da je soba najvažniji „proizvod“ svakog hotela, u uvodnom izlaganju istakao je i Radomir Samčević, osnivač i vlasnik HT agencije za konsalting i menadžment.

- Soba je primarni proizvod svakog hotela i ona ostvaruje najveći promet. Hotelsko domaćinstvo prodaje „vreme u prostoru“, a osnovni uslov je da taj prostor bude zadovoljavajući za gosta. Sektor soba je generator prometa – zadužen je za kvalitet usluge smeštaja, za prijem gosta, brigu o njemu, ali i naplatu računa, tako da gotovo 90 odsto vremena gosti provode u „kontaktu“ sa zaposlenima u ovom sektoru. Zbog te činjenice, sektor soba je i generator „mišljenja“ gosta o hotelu – istakao je Samčević.

Sa ovom konstatacijom složila se i Lela Krstevska, generalna direktorka hotela „Radika“, najboljeg makedonskog hotela, naglasivši da najvažnije mesto u hotelsko-finansijskom menadžmentu zauzima soba, jer hotelijeri prodaju očekivanja.

- Zadovoljan gost prodaje hotel. Kad izneverimo očekivanja gostiju, onda smo i izneverili naša finansijska očekivanja. Zato u knjizi utisaka svakog hotela treba da bude što manje negativnih komentara – kazala je Krstevska.

Najvažnija karika u hotelijerstvu su zaposleni, naročito u sektoru hotelskog domaćinstva. Oni su, po mišljenju HR menadžerke austrijske kompanije A-center Erike Blažić, „duša“ hotela.

- Hotelsko domaćinstvo čini najveći deo osoblja. To je najproduktivnije odeljenje sa najvidljivijim rezultatima. Iz ličnog iskustva znam da je ovaj sektor izvor više od 50 – 75 procenata ukupnog prihoda hotela, a pritom hotelske domaćice imaju najniže plate i najpotcenjenije su osoblje, što svakako treba promeniti – otkriva Blažićeva.

Svaki uspešan hotel izdvaja se po obučenosti osoblja, higijeni, specifičnosti rada i prodaje, konstantnom praćenju gostiju i poslovnih partnera, politici cena i njihovoj fleksibilnosti, prilagođavanju zahtevima gostiju, uz neizostavno praćenje trendova i konkurencije. Međutim, ono što će jedan hotel izdvojiti od ostalih jeste i autentičnost njegovog ambijenta.

- Kod gostiju, veoma važnu ulogu igra kognitivni sistem, koji treba da izazove afektivni, tako što će ljudi, kad uđu u sobu vašeg hotela, ostati bez daha. Da biste to postigli, potrebno je da diferencirate vašu uslugu putem fizičkih dokaza – bojama, dizajnom prostora, osvetljenjem, audio signalima, mirisima… Potrebe i očekivanja ljudi se menjaju, i zato moramo biti inovativni, a ove inovacije svakako će doprineti diferencijaciji hotela, većem profitu i stopostotnoj satisfakciji gosta – istakla je prof. dr Radmila Živković sa Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum.

Po prvi put, na VIII forumu među predavačima bili su i studenti, koji su govorili o ulozi i značaju cene u strategiji pozicioniranja hotelskog smeštaja, ali i o važnoj ulozi društvenih medija i Internet prezentacije u uspešnom poslovanju savremenih hotela.

Tradicionalno, sastavni deo programa činila je i ceremonija svečane dodele priznanja u hotelijerstvu za 2010/2011. godinu. Državni sekretar za turizam Goran Petković uručio je Hotelu „Izvor“ iz Aranđelovca najveće priznanje u hotelijerstvu „Ambasadori dobre usluge”, u kategoriji „veliki hoteli“, a ”Euro Garni Hotelu“ – Zemun u kategoriji „mali hoteli”.

Dodeljeno je, takođe, tematsko priznanje Foruma – „Novi impuls unapređenju promocije i prodaje” – koje je pripalo Hotelu „Moravica” iz Sokobanje za projekat „Ivo Andrić – Apartman 114“. Kompanija „Mopeks”, Fakultet za turistički i hotelijerski menadžment „Univerziteta Singdinum“ i Radio-televizija Srbije za emisiju „Knjiga utisaka“, koju vodi Svetlana Zrilić – dobitnici su priznanja „Partner hotelske industrije”, dok je priznanje „Novi kvalitet” dodeljeno Specijalnoj bolnici Ribarska banja – za projekat novog wellness i spa centra i Zdravstveno-turističkom centru “Banja Vrućica – Teslić” iz Republike Srpske za najveće investicije u toj oblasti. Novinarsku “Press zvezdicu” dobila je Vila “Aleksandar – Wellness centar” iz Orašca, kao novinarsko priznanje za izvorno gostoprimstvo i odličnu saradnju sa medijima.

Na VIII forumu dodeljena su i individualna priznanja: za „Lidera hotelske industrije“ za 2010/2011. godinu proglašen je Nikola Avram, generalni direktor „MK Mountain Resort“-a – Kopaonik“, dok su priznanja „Menadžer godine“ za 2010/2011. godinu pripala: Ivanu Vitoroviću, „MONA hotel management – Beograd“, u kategoriji „menadžer prodaje“, Zlatku Sekulovskom, „Hotel Zlatnik – Zemun“, u kategoriji „menadžer recepcije“ i Dragici Banjević, „JAT Hoteli Slavija“ – Beograd, u kategoriji „menadžer hotelskog domaćinstva“.

Svečani deo dana obeležila je i mala modna revija uniformi za hotelijerstvo, prateći muzički program sa dosta iznenađenja, kao i veliki koktel koji su priredili dobitnici – „Ambasadori dobre usluge“. Svojim prisustvom ovaj poslovno-edukativni Forum uveličali su ugledni gosti iz privrede i javnog života, među kojima i Princeza Jelisaveta Karađorđević. Svi učesnici poneli su sa Foruma mnogo dobre energije koja se tokom čitavog dana osećala u Privrednoj komori Srbije, slažući se u jednom: da je ovaj skup po svojoj organizaciji, aktuelnosti teme, zanimljivim i korisnim predavanjima, kao i po broju učesnika, uglednim sponzorima, a pre svega, visoko motivišućom atmosferom – nadmašio sve prethodne, i učvrstio svoju poziciju najvažnijeg skupa hotelijerske elite iz zemlje i inostranstva u Srbiji.

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
50 međunarodnih panelista na Adria Hotel Forumu
11. Februar 2019
Sedmi Adria Hotel Forum (AHF) održaće se 20. i 21. februara u hotelu Crowne Plaza u Beogradu,...
Kongresi
Adria Hotel Forum od 20. do 21. februara u Beogradu
19. Januar 2019
 „Da li je budućnost svetla?“ („Is the future bright?“) - tema je...
Kongresi
24. Decembar 2018
Predstojeći, 26. Kopaonik biznis forum biće održan od 3. do 6. marta 2019. godine u...
Kongresi
8. Mesec edukacije
07. Decembar 2018
Udruženje "Mladi za turizam" organizuje tradicionalni 8. Mesec edukacije "Okusi...