Uspešno održan Prvi prolećni susret hotelijera

06. Februar 2014
Uspešno održan Prvi prolećni susret hotelijera
Uspešno održan Prvi prolećni susret hotelijera
Uspešno održan Prvi prolećni susret hotelijera
Uspešno održan Prvi prolećni susret hotelijera

Kao kruna desetogodišnje aktivnosti u oblasti promocije i unapređenja hotelskog domaćinstva, ali i celokupnog doprinosa unapređenju kvaliteta hotelske usluge, Redakcija časopisa za savremeno hotelijerstvo i turizam „Turistički Svet“ u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, organizovala je u četvrtak, 26. aprila 2012. godine, prvi veliki Prolećni susret menadžera hotelskih domaćinstava.

 

Atraktivna tema „Ekološki trendovi u održavanju hotela & Novi standardi hotelske kozmetike“ okupila je veliki broj menadžera hotela i hotelskih domaćinstava, vlasnika hotela i predavače, kao i izlagače iz zemlje i inostranstva koji su prezentovali svoje proizvode u oblasti hemije, kozmetike, sredstava za DDD, tekstila, hotelskih uniformi, i sl. Prvi prolećni susreti okupili su i brojne ugledne goste, među kojima su bili: prof. dr Slobodan Unković, direktor Departmana za poslediplomske studije Univerziteta „Singidunum“, Dragan Gligorijević, predsednik SACEN Internationala, Ivana Zeljković, predsednica Kluba prvih žena, Gordana Hašimbegović, sekretar Udruženja za trgovinu PKS, dr Nata Ćirić iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i mnogi drugi.

 

Stručni skup upotpunila su i izlaganja profesionalaca iz oblasti hotelijerstva, poput Radeta Samčevića, vlasnika Agencije HT, prof. dr Ljiljane Kosar sa Visoke hotelijerske škole, kao i Marije Miladinović – menadžera hotelskog domaćinstva MK Mountain Resort, koji su sa učesnicima podelili svoje znanje, ali i iskustva iz domaćih i inostranih hotela.

U okviru susreta, predstavljen je i „Operativni priručnik za sobarice“, jedinstven u regionu, iz pera Milane Šušnjar, autorke priručnika „Efikasno hotelsko domaćinstvo“.

- Najnoviji priručnik namenjen je, pre svega, sadašnjim i budućim generacijama sobarica, ali i svima u hotelskoj industriji koji žele da nadograde, osavremene i upotpune svoja znanja u oblasti Hotelskog domaćinstva, najvećeg i najvažnijeg hotelskog odeljenja – istakla je autorka.

 

Na ovom događaju, Redakcija časopisa za savremeno hotelijerstvo & turizam „Turistički Svet“ dodelila je i priznanja zaslužnim pojedincima, koji su dali poseban doprinos brojnim aktivnostima koje je ova redakcija tokom prethodne decenije preduzimala. Zlatna povelja prijateljstva – unikatno priznanje redakcije „Turistički Svet“ ljudima i kompanijama za dugogodišnju saradnju i poslovno prijateljstvo, dodeljene su: Prof. dr Ljiljani Kosar, Radetu Samčeviću, vajaru Milanu Kličkoviću, Gordanu Radenkoviću – direktoru Umetničke livnice „Braća Jeremić“, kao i dr Goranu Petkoviću, državnom sekretaru za turizam – uz zahvalnost za podršku u ključnim poduhvatima ove redakcije.

Istaknute su i menadžerke hotelskih domaćinstava koje već deset godina aktivno učestvuju u programima čiji je cilj da doprinose promociji i unapređenju profesije menadžer hotelskog domaćinstva i odeljenja Hotelsko domaćinstvo koje je generator i zadovoljstva gostiju i menadžmenta hotela, kao i – profita. A posebnu zahvalnost Redakcija je iskazala predstavnicima Privredne komore Srbije uz čiju podršku i pomoć, rame uz rame, već pet godina zajednički rade za dobrobit zaposlenih u Hotelskom domaćinstvu.

Kako je istakla urednica časopisa „Turistički Svet“ Ljiljana Rebronja, autor projekta Prvih susreta, misija ovog skupa je da otvori nove saznajne prostore menadžerima hotelskih domaćinstava, da ih poveže sa firmama koje imaju da ponude nešto novo, kvalitetno, drugačije od ostalih, da im pruži mnoštvo dragocenih, upotrebljivih informacija, mogućnost da provedu dan u druženju, umrežavanju, razmeni iskustava i kontakata, i da ih „nahrani“ optimizmom i pozitivnom energijom koju će podeliti sa svojim saradnicima, a koja će im pomoći da, uprkos izazovima, ostanu uspravni i dostojanstveni pripadnici ambasadorske profesije.

 

Na ovom skupu zvanično je otvoren i konkurs za ovogodišnju dodelu priznanja „Ambasadori dobre usluge“, koji se završava u novembru 2012. godine, kada će biti upriličena i dodela priznanja, na IX forumu menadžera hotela i hotelskih domaćinstava. Istaknuta je i prva kandidatura: Hotel „Villa Breg“ – Vršac nominovan je za ovo ugledno priznanje i to od svojih kolega iz branše, što toj kandidaturi daje poseban ton.

I na kraju, sudeći prema reakcijama učesnika, izlagača, gostiju i domaćina, I prolećni susreti menadžera hotelskih domaćinstava uspešno su upisani na podugačku listu projekata Redakcije časopisa „Turistički Svet“, kuće koja je već više od deset godina posvećena unapređenju kvaliteta hotelske usluge u Srbiji.

Video materijal sa I prolećnih susreta menadžera hotelskih domaćinstava možete pogledati klikom na sledećim linkovima:

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Kongres ruralnog turizma Vojvodine 30. i 31. maja u Vrdniku
23. April 2024
Turistička organizacija Vojvodine zajedno sa Centrom za ruralni razvoj Vojvodine i uz...
Kongresi
U sredu počinje Drugo izdanje Sarajevo Tourism Summit 2024
22. April 2024
U sredu počinje drugo izdanje jednog od najvažnijih regionalnih turističkih foruma, Sarajevo...
Kongresi
Uspešno završena 2. regionalna Hotel housekeeping konvencija
01. April 2024
Jedan od zasigurno najvažnijih ovogodišnjih događaja u hotelskoj industriji regiona -...
Kongresi
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. Mart 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....