Turistička organizacija Zlatibor osniva Kongresni biro

27. Novembar 2023
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

Najposećenija srpska planina rešila je da se ozbiljno posveti razvoju kongresnog turizma – osniva se Kongresni biro Zlatibor, a najavljena je i gradnja Kongresnog centra sa salom za kongrese od 2.000 mesta, salama za prijeme, večere, koktele, smeštajnim delom manjeg kapaciteta, kao i nizom pratećih sadržaja.
Kongresni biro Zlatibor će, po ugledu na Kongresni biro Srbije, biti posebno odeljenje pri Turističkoj organizaciji, najavio je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović u elektronskim novinama TO Zlatibor. Prema njegovim rečima, veliki doprinos ravnomernom turističkom prometu na Zlatiboru daje kongresni turizam, koji je iz godine u godinu sve zastupljeniji.

- Prepoznavši veliki potencijal i odlične uslove koje naša planina ima u ovom segmentu turizma rešili smo da u narednom periodu osnujemo Kongresni biro Zlatibor. Cilj formiranja Kongresnog biroa su objedinjeni i sveobuhvatni razvoj, promocija i pozicioniranje Zlatibora kao vodeće destinacije na polju kongresnog turizma Srbije, pa i regiona - najavljuje Živanović.

Kako kaže, Kongresni biro Zlatibor će objediniti ponudu kongresnog turizma planine, okupiti sve hotele, turističke agencije, organizatore različitih aktivnosti na glavnom zadatku - da na Zlatibor privuku velike i važne kongrese.

- Da se veliki organizatori poslovnih skupova iz cele Evrope uvere kako Zlatibor može da ponudi uslugu najvišeg standarda i nametne se kao njihov prvi izbor pri odabiru destinacije za svoj poslovni događaj – napominje Živanović.

Direktor TO Zlatibor ističe da su zlatiborski hotelijeri na vreme shvatili važnost kongresnog turizma i godinama međusobno uspešno sarađuju.

- Ukoliko su prilikom održavanja velikog skupa nedovoljni kapaciteti jednog hotela da smeste sve učesnike ili hotel nije u mogućnosti da na bilo koji način izađe u susret organizatoru skupa, neki od ostalih hotela rado će ustupiti svoje kapacitete. A to je ono najbitnije: dobra međusobna saradnja, kolegijalnost i svest o važnosti razvoja kongresnog turizma – naglašava Živanović.

Pored osnivanja Kongresnog biroa, u planu je početak gradnje velikog kongresnog centra, multifunkcionalnog objekta sa salom za kongrese od 2.000 mesta, salama za prijeme, večere, koktele, smeštajnim delom manjeg kapaciteta, kao i nizom pratećih sadržaja.

- Posebnost Zlatibora je u tome što ga poslovni turisti doživljavaju ne samo kao destinaciju za poslovne sastanke, već i kao mesto gde se otvaraju vrata kreativnosti i inovacija. Često im inspiracija dolazi iz šetnji po proplancima i na čistom vazduhu, iz razgovora sa lokalnim stvaraocima, iz upijanja mira koji ova planina pruža. Ovde razmena ideja postaje prijateljsko okupljanje, a veze koje se stvaraju među učesnicima kongresa često su mostovi za buduće saradnje. Zato kongresni turizam na Zlatiboru nije samo poslovni skup, već iskustvo koje se pamti – zaključuju Elektronske novine TO Zlatibor.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. Februar 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Kongresi
Dodeljene nagrade
19. Decembar 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...
Kongresi
U Novom Sadu održana 10. MEKST konferencija
04. Decembar 2023
U Kongresnom centru Master održana je jubilarna Međunarodna konferencija posvećena turizmu,...
Kongresi
Sutra počinje MEKST - Najveća konferencija iz oblasti turizma, hotelijerstva i marketinga
01. Decembar 2023
Međunarodna konferencija iz oblasti turizma, hotelijerstva i marketinga – MEKST,...