Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje

05. Mart 2024
Foto: Promotivni vizual
Foto: Promotivni vizual

Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25. aprila 2024. godine, u hotelima Holiday i Europa, održava drugo izdanje Sarajevo Tourism Summita. Organizatori ovog prestižnog događaja, Business Concierge Center Sarajevo i marketinška agencija Topcom, najavljuju još jedno nezaboravno iskustvo za sve posetioce.

Nakon uspeha prošlogodišnjeg izdanja, koje je okupilo više od 300 stručnjaka iz regije, Sarajevo Tourism Summit 2024. godine postaje internacionalan. Očekuje se dolazak preko 50 vrhunskih internacionalnih stručnjaka iz turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva, transporta i srodnih industrija. Očekuje se prisustvo više od 400 učesnika iz zemalja regije i jugoistočne Evrope.

Summit će biti obogaćen sa 8 panel diskusija koje će pokriti aktuelne svetske teme i trendove, kao što su investicije u turizmu, održivi turizam, primena veštačke inteligencije, budućnost MICE industrije, brendiranje i trendovi, inovacije u turističkom transportu, iskustva kroz lokalnu kulturu i uticaj medija i društvenih mreža na turističke trendove.

Pored panel diskusija, učesnici će imati priliku da prisustvuju i master class predavanjima koja će pružiti dodatnu vrednost samitu. Enis Hadžimujić, jedan od organizatora, istakao je: "Sarajevo Tourism Summit i ove godine okuplja veliki broj stručnjaka iz sveta turizma, hotelijerstva i gastronomije, ali i sve one koji žele da steknu znanje, razmene iskustva, uspostave kontakte, upoznaju nove trendove i sklope potencijalne poslovne saradnje. Edukacija je ključna, i želimo da omogućimo svim mladim ljudima u Bosni i Hercegovini, kao i u regiji, da na jednom mestu čuju panel diskusije i predavanja vrhunskih stručnjaka."

Samit će imati i prezentacijsko-izložbeni aspekt jer će poslovni partneri organizatora izložiti svoje novitete i prezentirati aktuelne kampanje. Najavljen je i dolazak investitorskih grupacija iz zapadne Europe kao i predstavnika svetskih poznatih hotelskih grupacija.

Za više informacija i prijave www.tourismsummit.ba

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Utisci sa 2. Sarajevo Tourism Summit-a: Razmena ideja, iskustava i inovacija u turizmu
26. April 2024
Nakon dva dana dinamičnih panel diskusija, inspirativnih predavanja i neizostavnog...
Kongresi
Kongres ruralnog turizma Vojvodine 30. i 31. maja u Vrdniku
23. April 2024
Turistička organizacija Vojvodine zajedno sa Centrom za ruralni razvoj Vojvodine i uz...
Kongresi
U sredu počinje Drugo izdanje Sarajevo Tourism Summit 2024
22. April 2024
U sredu počinje drugo izdanje jednog od najvažnijih regionalnih turističkih foruma, Sarajevo...
Kongresi
Uspešno završena 2. regionalna Hotel housekeeping konvencija
01. April 2024
Jedan od zasigurno najvažnijih ovogodišnjih događaja u hotelskoj industriji regiona -...