Radionica o jačanju kapaciteta za promene u turizmu na Zapadnom Balkanu

07. Novembar 2017
Radionica o jačanju kapaciteta za promene u turizmu na Zapadnom Balkanu

Tematska radionica projekta CULTURWB "Jačanje kapaciteta za promene u turizmu na Zapadnom Balkanu - izgradnja kompetencija za kvalitetno upravljanje kulturnim nasleđem i kulturnim turizmom" održaće se u četvrtak, 9. novembra 2017. u periodu od 10-12:30h u galeriji Matice srpske u Novom Sadu.

Cilj radionice je da sve zainteresovane strane upozna sa ciljevima, nastavno-naučnim rezultatima i značajem CULTURWB projekta, sa posebnim fokusom na konkursima za celoživotno učenje, koji su jedan od rezultata projekta. Namenjeni su edukaciji zaposlenih u ustanovama kulture i zaštite kulturnog nasleđa, kao i drugim zainteresovanim licima. Ovi kursevi će tokom trajanja projekta biti potpuno besplatni. 

Reč je o koordinatorskom projektu Univerziteta u Novom Sadu iz EU programa Erazmus plus, koji je započet u decembru 2016. godine sa trajanjem do 2019. Pored Prirodno-matematičkog fakulteta, čiji je Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo odgovoran za implementaciju aktivnosti i nastavno-naučne rezultate projekta, u konzorcijumu učestvuje još 12 institucija iz Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Crne Gore, Austrije, Holandije i Nemačke.

CULTURWB projekat u fokus stavlja kulturni turizam kao posebnu oblast turizma koja se bavi dubokim kulturološkim iskustvom pojedinca – bilo na estetskom, bilo na intelektualnom, emocionalnom ili psihološkom nivou.

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. Mart 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....
Kongresi
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. Februar 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Kongresi
Dodeljene nagrade
19. Decembar 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...
Kongresi
U Novom Sadu održana 10. MEKST konferencija
04. Decembar 2023
U Kongresnom centru Master održana je jubilarna Međunarodna konferencija posvećena turizmu,...