Poznata italijanska modna kreatorka predavač na Svetskom wellness samitu

08. Avgust 2018

Spoj mode i wellness-a biće jedna od glavnih tema Svetskog wellness samita koji će se održati od 6. do 8. oktobra u prostorijama "Technogym Village"-a u italijanskom gradu Cesena.

Alberta Ferretti, poznata modna kreatorka održaće predavanje na temu uticaja wellness-a na modnu industriju. Ferretti je jedna od najslavnijih italijanskih modnih dizajnera sa najviše uslikanih modela na crvenim tepisima širom sveta, a nedavno je sa italijanskim avio-prevoznikom Alitalia sklopila saradnju o redizajnu uniformi. 

Zajedno sa svojim bratom, Alberta je 1980. godine osnovala modnu kompaniju i distributivni centar "Aeffe", koja danas proizvodi i distribuira ne samo garderobu sa brendom Ferretti, već i Moschino, Philosophy di Lorenzo Serafini, Cédric Charlier i Pollini.

- Alberta Ferretti je živa ikona koja ima veliki uticaj na italijansku modnu industriju, ne samo zbog ženstvene elegancije i glamura svojih kreacija, nego i jedinstvenih savremenih poslovnih veština koje su omogućile da italijanski stil i dizajn bude pristupačniji globalnoj publici - rekla je Susie Ellis, predsednik samita.

Agenda konferencije, zasnovana na temi “Shaping the Business of Wellness,” uključivaće i predavače iz drugih italijanskih poslovnih i modnih kompanija, kao što su nagrađivani italijanski arhitekta Antonio Citterio, osnivač Technogym-a Nerio Alessandri i Andrea Illy predsednik kompanije illycaffè.

- Bilo da šetate po crvenom tepihu ili putujete svetom, treba da se osećate lepo, elegantno i stilizovano, dok vam je u isto vreme dovoljno prijatno da živite i sanjate. To je za mene pravi smisao wellness-a - rekla je Alberta Ferretti.

Svetski wellness samit, dvanaesti put po redu, okupiće više od 600 delegata, koji će razmenjivati rezultate najnovijih istraživanja, kao i bogata praktična iskustva, ovoga puta na temu aktuelnih uslova poslovanja i budućih trendova deset segmenata wellness ekonomije: beauty sektor, zdrava ishrana, wellness turizam, fitness i mind-body vežbe, preventivna medicina, prateća/alternativna medicina, wellness nekretnine, spa industija, tržište termalnih/mineralih izvora i wellness na radnom mestu.

Više o samom događaju možete pronaći na zvaničnom sajtu www.globalwellnesssummit.com

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Kongres ruralnog turizma Vojvodine 30. i 31. maja u Vrdniku
23. April 2024
Turistička organizacija Vojvodine zajedno sa Centrom za ruralni razvoj Vojvodine i uz...
Kongresi
U sredu počinje Drugo izdanje Sarajevo Tourism Summit 2024
22. April 2024
U sredu počinje drugo izdanje jednog od najvažnijih regionalnih turističkih foruma, Sarajevo...
Kongresi
Uspešno završena 2. regionalna Hotel housekeeping konvencija
01. April 2024
Jedan od zasigurno najvažnijih ovogodišnjih događaja u hotelskoj industriji regiona -...
Kongresi
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. Mart 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....