Posle deset godina BalkanSpa Summit ponovo u Srbiji

17. Maj 2023
Foto: Predrag Stanić, TOS
Foto: Predrag Stanić, TOS

Turistička organizacija Srbije i Udruženje banja Srbije potpisale su Protokol o saradnji na realizaciji 6. BalkanSpa Summit-a koji će se od 10. do 12. oktobra 2023. godine održati u Beogradu.

Protokol o saradnji dodatno će unaprediti promociju banjskog turizma i obezbediti zajedničke i sinhronizovane aktivnosti, razmenu znanja, ideja i pozitivnih iskustava na realizaciji poslovno-stručnog skupa BalkanSpa Summit.

U ime Turističke organizacije Srbije protokol je potpisala Marija Labović, direktor TOS-a, i tom prilikom istakla:

- BalkanSpa Summit vidim kao priliku da se poveže turistička privreda banja iz čitavog regiona i da na jednom mestu dobiju priliku da razmene iskustva, primere dobre prakse kako bi jedni drugima pomogli da se dodatno unapredi turistička ponuda i usluga u banjama. Samo u 2022. godini od 12.2 miliona noćenja više od 3 miliona je realizovano u banjama Srbije. Kada tome dodamo da prema podacima RZZS za 2022. godinu, prema ostvarenim noćenjima, banje u Srbiji učestvuju u ukupnom turističkom prometu sa 25%, a u ukupnim smeštajnim kapacitetima sa 20%, sigurna sam da ćemo organizacijom ovakvih skupova dodatno unaprediti našu turističku ponudu, uslugu podići na još viši nivo i beležiti još bolje turističke rezultate - rekla je g-đa Labović.

Ispred Udruženja banja Srbije protokol je potpisao Vladan Vešković, sekretar Udruženja:

- Udruženje nema običaj da pravi obične skupove, uvek smo gledali da to bude multidisciplinarni događaj koji će imati više ciljeva. Nikad sebi nismo davali lake zadatke - istakao je Vešković.

BalkanSpa Summit je događaj od velikog značaja za promociju zdravstvenog turizma Srbije i pozicioniranja Srbije kao regionalnog lidera u razvoju ideje o povezivanju naroda Balkana u sferi turizma, balneologije i SPA industrije. Učešće su, za sada, potvrdili predavači i učesnici iz Srbije, Turske, Bugarske, Grčke, Rumunije, Hrvatske, Severne Makedonije i Mađarske.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Beč proglašen za najbolji kongresni grad
26. Maj 2023
Međunarodna kongresna asocijacija (ICCA) je objavila listu najboljih kongresnih gradova za...
Kongresi
Inđija postaje centar turističke privrede Vojvodine 8. i 9. juna
22. Maj 2023
Drugi po redu Turistički Samit Vojvodine održaće se 08. i 09. juna 2023. godine u sali...
Kongresi
Održan Sarajevo Tourism Summit 2023
28. April 2023
Prvi Sarajevo Tourism Summit, održan 26. i 27. aprila, okupio je više od 300 učesnika...
Kongresi
Drugi po redu Turistički Samit Vojvodine 08. i 09. juna
13. April 2023
 Drugi po redu Turistički Samit Vojvodine održaće se 08. i 09. juna 2023. godine u...