Posle deset godina BalkanSpa Summit ponovo u Srbiji

17. Maj 2023
Foto: Predrag Stanić, TOS
Foto: Predrag Stanić, TOS

Turistička organizacija Srbije i Udruženje banja Srbije potpisale su Protokol o saradnji na realizaciji 6. BalkanSpa Summit-a koji će se od 10. do 12. oktobra 2023. godine održati u Beogradu.

Protokol o saradnji dodatno će unaprediti promociju banjskog turizma i obezbediti zajedničke i sinhronizovane aktivnosti, razmenu znanja, ideja i pozitivnih iskustava na realizaciji poslovno-stručnog skupa BalkanSpa Summit.

U ime Turističke organizacije Srbije protokol je potpisala Marija Labović, direktor TOS-a, i tom prilikom istakla:

- BalkanSpa Summit vidim kao priliku da se poveže turistička privreda banja iz čitavog regiona i da na jednom mestu dobiju priliku da razmene iskustva, primere dobre prakse kako bi jedni drugima pomogli da se dodatno unapredi turistička ponuda i usluga u banjama. Samo u 2022. godini od 12.2 miliona noćenja više od 3 miliona je realizovano u banjama Srbije. Kada tome dodamo da prema podacima RZZS za 2022. godinu, prema ostvarenim noćenjima, banje u Srbiji učestvuju u ukupnom turističkom prometu sa 25%, a u ukupnim smeštajnim kapacitetima sa 20%, sigurna sam da ćemo organizacijom ovakvih skupova dodatno unaprediti našu turističku ponudu, uslugu podići na još viši nivo i beležiti još bolje turističke rezultate - rekla je g-đa Labović.

Ispred Udruženja banja Srbije protokol je potpisao Vladan Vešković, sekretar Udruženja:

- Udruženje nema običaj da pravi obične skupove, uvek smo gledali da to bude multidisciplinarni događaj koji će imati više ciljeva. Nikad sebi nismo davali lake zadatke - istakao je Vešković.

BalkanSpa Summit je događaj od velikog značaja za promociju zdravstvenog turizma Srbije i pozicioniranja Srbije kao regionalnog lidera u razvoju ideje o povezivanju naroda Balkana u sferi turizma, balneologije i SPA industrije. Učešće su, za sada, potvrdili predavači i učesnici iz Srbije, Turske, Bugarske, Grčke, Rumunije, Hrvatske, Severne Makedonije i Mađarske.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Samit
22. Maj 2024
Glavni grad Bosne i Hercegovine biće domaćin jednog od najznačajnijih događaja 2024. godine...
Kongresi
Utisci sa 2. Sarajevo Tourism Summit-a: Razmena ideja, iskustava i inovacija u turizmu
26. April 2024
Nakon dva dana dinamičnih panel diskusija, inspirativnih predavanja i neizostavnog...
Kongresi
Kongres ruralnog turizma Vojvodine 30. i 31. maja u Vrdniku
23. April 2024
Turistička organizacija Vojvodine zajedno sa Centrom za ruralni razvoj Vojvodine i uz...
Kongresi
U sredu počinje Drugo izdanje Sarajevo Tourism Summit 2024
22. April 2024
U sredu počinje drugo izdanje jednog od najvažnijih regionalnih turističkih foruma, Sarajevo...