Otvoren Turistički forum Srbije u Banji Koviljači

09. Maj 2019

Turistička organizacija Srbije (TOS), u saradnji sa ovogodišnjim domaćinom Turističkom organizacijom Loznice, organizuje deseti po redu Turistički forum koji se održava od 08. do 11. maja u Banji Koviljači.

Forum je otvorio potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Rasim LJajić, a toplu dobrodošlicu je svim učesnicima Foruma I gostima  poželeo Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice.

Turistički forum Srbije ima za cilj da kroz edukativne programe i radionice upozna zaposlene u lokalnim turističkim organizacijama sa savremenim trendovima u predstavljanju i promociji turističke ponude Srbije. Ove godine značajan deo programa je posvećen evropskim iskustvima u promociji destinacija i proizvoda kroz izlaganja gostiju iz Belgije i Škotske.

Srbija je destinacija sa drugim najvećim rastom noćenja i dolazaka stranih turista u Evropi, u 2018. godini. Istovremeno, prema izveštaju Evropske turističke komisije (ETC), naša zemlja je ostvarila najveći procenat porasta broja kineskih turista i na prvom je mestu u odnosu na ostale evropske destinacije, sa rastom od preko 100%, navodi se u saopštenju nacionalne turističke organizacije.

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. Mart 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....
Kongresi
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. Februar 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Kongresi
Dodeljene nagrade
19. Decembar 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...
Kongresi
U Novom Sadu održana 10. MEKST konferencija
04. Decembar 2023
U Kongresnom centru Master održana je jubilarna Međunarodna konferencija posvećena turizmu,...