Održivi razvoj zdravstvenog i ruralnog turizma u uslovima pandemije COVID-19 - glavna tema Regionalnog foruma zdravstvenog, wellness i spa turizma

12. April 2021
Image by Felix-Mittermeier.de from Pixabay
Image by Felix-Mittermeier.de from Pixabay
Beograd će 15. aprila biti domaćin 11 CEI Regionalnog foruma zdravstvenog, wellness i spa turizma sa virtuelnim učešćem, u hibridnom formatu. Forum organizuje nacionalni Кlaster zdravstvenog, velnes i spa turizma Srbije, uz podršku regionalnog međuvladinog foruma 17 zemalja Centralnoevropske inicijative, čiji je naša zemlja član, i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije. Forum, čiji je domaćin hotel Metropol, otvoriće državni sekretar Miroslav Knežević.
 
Ovaj forum okupiće eminentne predavače i profesionalce iz oblasti ruralnog i banjskog turizma iz 10 država članica Centralnoevropske inicijative.
 
Glavna tema Foruma je održi razvoj ruralnog i zdravstvenog turizma u uslovima pandemije COVID 19, imajući u vidu primere dobre prakse evropskih lidera u ruralnom i zdravstvenom turizmu i najnovije trendove u njihovom razvoju.
Na forumu će biti predstavljen koncept Evropskog udruženje banja za oporavak od posledica korone u evropskim banjama i klimatskim mestima u državama članicama Centralnoevropske inicijative, uključujući i Srbiju.
U sesiji će ispred Evropskog udruženja banja učestvovati generalni sekretar Csilla Mezosi i potpredsednici Janka Zalešakova, Sika Kasarova i Iztok Altbauer.
 
U skladu sa pandemijom COVID 19, koja je pogodila čitav svet, profil gostiju se menja i shodno tome neophodno je kreirati inovativne turističke proizvode i turističku ponudu koja će podržati očuvanje imuniteta zdravih ljudi, kao i očuvanje zdravlja i kvaliteta života ljudi koji se oporavljaju od posledica COVID-19. Na ovaj način Srbija dobija šansu za oživljavanje banjskog turizma, što će se manifestovati kroz rast broja i domaćih i stranih gostiju i povećanje prihoda od banjskog turizma.
 

https://srpskaekonomija.rs/ 

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. Mart 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....
Kongresi
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. Februar 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Kongresi
Dodeljene nagrade
19. Decembar 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...
Kongresi
U Novom Sadu održana 10. MEKST konferencija
04. Decembar 2023
U Kongresnom centru Master održana je jubilarna Međunarodna konferencija posvećena turizmu,...