Održana sednica Nacionalnog saveta za razvoj turizma - Koktel u čast profesora Unkovića

20. Novembar 2017
Održana sednica Nacionalnog saveta za razvoj turizma - Koktel u čast profesora Unkovića
Održana sednica Nacionalnog saveta za razvoj turizma - Koktel u čast profesora Unkovića
Održana sednica Nacionalnog saveta za razvoj turizma - Koktel u čast profesora Unkovića
Održana sednica Nacionalnog saveta za razvoj turizma - Koktel u čast profesora Unkovića
Održana sednica Nacionalnog saveta za razvoj turizma - Koktel u čast profesora Unkovića
Održana sednica Nacionalnog saveta za razvoj turizma - Koktel u čast profesora Unkovića

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić predsedavao je u četvrtak, 16. novembra 2017. prvom ovogodišnjom sednicom Nacionalnog saveta za razvoj turizma Republike Srbije u novom sazivu, na kojoj je predstavljen Program mera za unapređenje razvoja turizma u Republici Srbiji.

Sednici, koja je održana u Palati Srbije, prisustvovao je i zamenik predsednika saveta, emeritus i direktor Departmana za poslediplomske studije i međunarodnu saradnju Univerziteta Singidunum prof. dr Slobodan Unković, u čiju čast je po završetku sednice priređen koktel povodom nedavne dodele najznačajnijeg priznanja Svetske turističke organizacije (UNWTO) za višegodišnji uspešan rad u stimulisanju razvoja turizma u svetu, posebno u oblasti obrazovanja visoko-stručnih kadrova za turizam. Profesor Unković je jedina ličnost sa naših prostora kome je dodeljeno ovo ugledno priznanje.

- Svečanosti u Madridu prisustvovali su najviši funkcioneri UNWTO i 32 ambasadora evropskih zemalja, uključujući i ambasadore svih zemalja bivše Jugoslavije, koji su sa zadovoljstvom primili vest da sam dobitnik ovog priznanja, koje je ujedno i priznanje Srbiji, kao i nekadašnjoj Jugoslaviji, koja je u srcu svih nas - poručio je Unković.

On je naveo i da je na sednici Nacionalnog saveta razgovarano o konkretnim merama za stimulisanje dolazaka stranih turista u Srbiju, ali u isto u vreme i domaćih turista da koriste naše kvalitetne turističke destinacije.

Unković je iskoristio priliku da čestita resornom ministarstvu i rukovodstvu Republike Srbije i Vladi na podršci koju daje stimulisanje razvoja turizma.

- Turizam u našoj zemlji treću godinu pokazuje izvanredne rezultate, a mi ove godine možemo da očekujemo oko milijardu i po deviznog priliva, a u narednim godinama verujem da će ta cifra dostići i tri milijarde. Zabeležen je višestruki rast broja turista iz Izraela i Kine, i veliku zaslugu za to ima ministarstvo turizma i Vlada RS koji već nekoliko godina tretiraju turizam na način koji on zaslužuje. Potrebno je samo da se ugledamo na razvijene turističke zemlje, jer je turizam danas jedan od najvažnijih fenomena uspešnog društvenog razvoja - zaključio je prof. dr Slobodan Unković.

Članovi Saveta su na sednici jednoglasno za potpredsednika ovog tela ponovo izabrali predsednika ALCO Grupe Miroljuba Aleksića, a dogovoreno je da se na sledećoj sednici, pored ostalih tema, predstavi i predlog Plana promotivnih aktivnosti za 2018. godinu.

Članovi Nacionalnog saveta za razvoj turizma su: dr Rasim Ljajić - potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, prof. dr Slobodan Unković - emeritus Univerziteta Singidunum, dr Miroslav Knežević - državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, dr Meho Mahmutović - državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, Predrag Peruničić - državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, Dragan Stevanović - državni sekretar u Ministarstvu privrede, Zoran Lakićević - državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zoran Janjatović - vršilac dužnosti pomoćnika ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Aleksandar Vesić iz Ministarstva zaštite životne sredine, Aleksandra Fulgosi - vršilac dužnosti pomoćnika ministra kulture i informisanja, dr Renata Pindžo - v.d. pomoćnika ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, Vera Božić Trefalt - v.d. pomoćnika ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, Ivan Đoković - potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nataša Vukšić iz Kabineta predsednika Republike, Ana Ilić - savetnik predsednika Vlade, Marija Labović - v.d. direktora Turističke organizacije Srbije, Miroljub Aleksić - potpredsednik PKS i predsednik "ALCO Group", Tijana Maljković - sekretar Udruženja za turizam PKS, Milinko Veličković - sekretar Sekretarijata za privredu, Dane Kondić - generalni direktor "Air Serbia", prof. dr Emilija Manić - profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, prof. dr Vladimir Stojanović - profesor PMF-a u Novom Sadu, dr Georgi Genov - direktor HORES-a, Aleksandar Seničić - direktor YUTA-e, Vladan Vešković - sekretar Udruženja banja Srbije, Ljubica Milojević - stručnjak UNWTO, Vera Rovčanin Orlović - viši savetnik u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija i Jasna Simović - samostalni savetnik u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. Mart 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....
Kongresi
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. Februar 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Kongresi
Dodeljene nagrade
19. Decembar 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...
Kongresi
U Novom Sadu održana 10. MEKST konferencija
04. Decembar 2023
U Kongresnom centru Master održana je jubilarna Međunarodna konferencija posvećena turizmu,...