Održan radni panel o hotelskom menadžmentu i turističkoj ponudi Srbije u "Radissonu"

01. Decembar 2016
Održan radni panel o hotelskom menadžmentu i turističkoj ponudi Srbije u 'Radissonu'

WM HOTELS & Danas Conference Center organizovali su 1. decembra 2016. u hotelu "Radisson Blu Old Mill" radni panel pod nazivom "Hotelski menadžment i turistička ponuda Srbije".

Panelisti, Aleksandar Denda - savetnik ministra pri Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Milica Čubrilo Filipović - Sekretar udruženja za turizam pri Privrednoj komori Srbije, Petar Kulaš - predstavnik kompanije WM Hotels, Goran Kovačević - generalni direktor Square Nine hotela i Gabriela Ditetova - generalni direktor Radisson Blu Old Mill hotela dali su odgovore na sledeća pitanja:
 
1. Koje su negativne posledice lošeg menadžmenta u različitim hotelima u Srbiji i kako to utiče na imidž Beograda i Srbije kao turističke destinacije?

2. Da li je cenovno smanjenje prosečne cene hotelskih usluga u Beogradu dobro ili loše i kako to utiče na broj gostiju, ali i kvalitet hotelskih usluga?

3. Da li je na postojećem tržištu Srbije moguće ostvariti dugoročnu komparativnu prednost privatnih hotela van sistema franšize u odnosu na velike hotelske lance i franšizni sistem upravljanja hotelima?

Aleksandar Denda je istakao da je usvojena Strategija razvoja turizma, u kojoj segment smeštaja ima važnu ulogu, te i da pored sektora smeštaja, ishrane i turističkih agencija veliki udeo u lancu stvaranja dodatne vrednosti u turizmu imaju sport, rekreacija i zabava, sa udelom od približno 30 odsto. U narednom periodu resorno ministarstvo posvetiće veliku pažnju razvoju receptivnih agencija, a ozbiljno se razmišlja i o tome da se pitanje kategorizacije smeštajnih objekata prenese sa ministarstava na udruženja hotelijera.

Goran Kovačević je u svom izlaganju zaključio da loš menadžment hotela ne mora da ima loš uticaj na imidž destinacije, već je važno da sam grad i resorna ministarstva pruže podršku hotelijerima i turizmu u zajedničkom građenju imidža i rešavanju problema koji postoje već duže vreme, kao što je, na primer, pitanje neregistrovanih taksista. Kovačević je takođe istakao da ne postoji zajednička stategija na nivou grada Beograda u rešavanju pitanja pada prosečne cene hotelskom smeštaja, što na dugoročnom planu donosi brojne posledice.

Milica Čubrilo Filipović rekla je da Beograd treba da radi na svom imidžu i rešavanju pojedinih prepreka koje mogu jednostavno da se prevaziđu, kao što je na primer postavljanje tabli sa imenima ulica na ćirilici i latinici, ali i izgradnja pristana za brodove.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. Mart 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....
Kongresi
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. Februar 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Kongresi
Dodeljene nagrade
19. Decembar 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...
Kongresi
U Novom Sadu održana 10. MEKST konferencija
04. Decembar 2023
U Kongresnom centru Master održana je jubilarna Međunarodna konferencija posvećena turizmu,...