Održan Mađarsko-srpski poslovno-turistički forum u Segedinu - Saradnja sa Mađarskom sve jača

01. Septembar 2017
Održan Mađarsko-srpski poslovno-turistički forum u Segedinu - Saradnja sa Mađarskom sve jača

U organizaciji Privredne komore Vojvodine (PKV) i Privredne komore županije Čongrad, 1. septembra 2017. godine u Gradskoj kući u Segedinu održan je Mađarsko-srpski poslovno-turistički forum. Delegaciju PKV predvodila je zamenica generalnog sekretara PKV Bojana Miljuš, zajedno sa višim samostalnim stručnim saradnikom u Udruženju usluga PKV Dragicom Samardžić i samostalnim stručnim saradnikom za međunarodnu saradnju PKV Milanom Stojanovim.

Vojvođansku delegaciju predvođenu PKV čine predstavnici Turističke organizacije Vojvodine, turističkih organizacija lokalnih samouprava, lokalnih samouprava, turističkih agencija, smeštajnih kapaciteta, vinara i salašara i JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom „Apatin“.

Prisutne su pozdravili predsednik Privredne komore županije Čongrad Nemesi Pal, zamenik gradonačelnika grada Segedina dr Solymos Laslo,  ambasador Republike Srbije u Mađarskoj Nj.E. Rade Drobac i zamenik generalnog sekretara PKV Bojana Miljuš.

- PKV i Trgovinsko-industrijska komora županije Čongrad imaju tradicionalno dugogodišnju dobru saradnju. U maju mesecu ove godine potpisan je inovirani protokol o saradnju i današnji poslovni forum turističkih privrednika APV i R. Mađarske je rezultat zajedničkih aktivnosti - istakla je Miljuš i dodala da su na tradicionalno dobru saradnju privrednika iz Srbije, posebno APV, Mađarske pre svega uticali neposredno susedstvo, komplementarnost privreda obe zemlje, dobre komunikacijske veze, kao i aktivnosti privrednih komora i jedne i druge strane.

- Ukupna privredna saradnja sa Mađarskom u proteklim godinama je u kontinuitetu beležila rast, sa blažim oscilacijama. U 2016. godini robna razmena sa Mađarskom je povećana za 6,1 odsto. U periodu januar – jun 2017. godine premašeni su polugodišnji  rezultati robne razmene za 2016. godinu, pa je za očekivati da će i ove godine, saradnja sa Mađarskom biti uspešna - istakla je Bojana Miljuš.

Zvanično je najavila i održavanje narednog Srpsko-mađarski poslovno-turističkog foruma, u okviru „Dana Vojvodine u Budimpešti“, koji će se održati u Ambasadi Republike Srbije u Mađarskoj, 15. septembra 2017. godine, a u organizaciji PKV, Ambasade RS u Mađarskoj, Mađarsko-srpskog poslovnog saveta i Turističke organizacije Vojvodine.

U okviru Poslovnog foruma, predstavnici turističke privrede Vojvodine prezentovali su svoju ponudu kratkim video prezentacijama i spotovima, uz učešće gradskog hora „Čuperak“ iz Kikinde i degustacijom tradicionalnih vojvođanskih proizvoda. U nastavku su održani B2B razgovori srpskih i mađarskih kompanija turističke delatnosti u organizaciji Privrednih komora Vojvodine i županije Čongrad.

Narednog dana predviđen je nastavak program u vidu studijske posete i obilaska turističkih preduzeća, hotela i kompleksa apartmana u Segedinu i njegovoj okolini, gde će se predstavnici turističke privrede Vojvoдине upoznati sa primerima najbolje prakse turističke delatnosti županije Čongrad.

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. Mart 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....
Kongresi
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. Februar 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Kongresi
Dodeljene nagrade
19. Decembar 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...
Kongresi
U Novom Sadu održana 10. MEKST konferencija
04. Decembar 2023
U Kongresnom centru Master održana je jubilarna Međunarodna konferencija posvećena turizmu,...