Međunarodni velnes kongres, 20. i 22. aprila u Ljubljani: U fokusu - „Duhovni velnes“

09. Februar 2021
Predrag Peđa Filipović / autor fotografije: Dario Konstantinović
Predrag Peđa Filipović / autor fotografije: Dario Konstantinović
U organizaciji Visoke stručne škole za kozmetiku i velnes u Ljubljani, 20. i 22. aprila održaće se Međunarodni online velnes  kongres, na kojem će svoj doprinos temi „Duhovni velnes“ dati 36 stručnjaka sa internacionalnom reputacijom. Predstavnik Srbije na ovom kongresu biće Peđa Filipović, ambasador velnesa Srbije i Crne Gore, osnivač Wellness akademije WAPF.
 
Odlučujući se za temu ovogodišnjeg kongresa velnesa, predstavnici organizacionog tima u Visokoj stručnoj školi za kozmetiku i velnes u Ljubljani, izabrali su da, u skladu s jednim od dominantnih  trendova u velnes industriji za 2021, na osnovu analize Global Wellness Summitt-a, glavna tema kongresa bude „Duhovni velnes“.  
 
– Mentalni velnes (Mental vellness, engl.) je pozitivno stanje mentalnog zdravlja – ističe Jelica Pegan Stemberger, član Organizacionog tima Kongresa, i objašnjava: - Mentalno zdravi ljudi su pozitivni, samopouzdani i srećni. Nemaju problema sa kontrolom svojih misli, osećanja i ponašanja. To im omogućava da se suoče sa izazovima, izgrade jake i čvrste veze i uživaju u životu. Kako je to naročito u vreme pandemije koronavirusa izuzetno važno, 20. i 22. aprila ćemo se baviti upravo mentalnim zdravljem, odnosno načinima kako pojedinci mogu da utiču na svoje mentalno blagostanje, a time i na lični rast, istovremeno istražujući i nadograđujući sopstvene potrebe i želje.
 
Među 36 odabranih predavača na Međunarodnom velnes kongresu, koji će se ove godine zbog globalne epidemiološke situacije održati online, Srbiju će predstavljati Peđa Filipović, velnes ambasador Srbije i Crne Gore, vrstan edukator, kreator brojnih autorskih velnes i masažnih koncepata sa dugogodišnjom praksom i međunarodnom reputacijom u struci, koji će učesnicima Kongresa 20. aprila održati polučasovnu prezentaciju svog autorskog koncepta psihološke holističke velnes masaže - „Gnothi seauton“. 
 
- Masažni tretmani i rituali su neizostavan biser u ogrlici velnes programa – kaže za „Turistički Svet“ Peđa Filipović najavljujući svoju temu. -  U posvećenom pristupu čoveku sa dominantnom empatijom , mnogo je više od estetskih, relaksacionih metoda, dominacije kozmetičkih brendova u cilju ostvarivanja profita. Masaža je svojevrsno putovanje preko fizičkog tela do najsuptilnijih slojeva čoveka i njegovog najtananijeg tkanja duše. Na tom putovanju znanje i ljubav koju emanira terapeut su glavni postament njegovog  rada. Osluškujući telo, disanje, vibraciju na ćelijskom nivou, posmatrajući posturu i poznavajući energetski protok kroz sistem meridijana, a povezujući ih sa psihološkim instancama pristupa holističkom ritualu. Tka najlepšu i najefikasniju mustru koja klijenta vodi na putovanje do spoznaje sebe, integrišući blagoslovene tehnike klasične, terapeutske masaže, zvučne terapije, aromaterapije, joga afirmacije, pranajame, šiacu filozofije... A sve to s ciljem da se uspostavi balans fizičkog - mentalnog i duhovnog, s posebnim osvrtom na osvešćenost svakog mentalnog modula koji utiska program kako fizičkog, emotivnog tako i duhovnog postamenta, s glavnim zadatkom da se očuva i neguje zdravlje. 
 
Kako smo saznali, Peđa Filipović će 30 minuta aktivno raditi masažu i istovremeno govoriti - objašnjavati ono što radi i pojašnjavati svoj holistički pristup masaži. Biće to, sasvim sigurno, jedna potpuno neobična prezentacija koja će Srbiju predstaviti kao zemlju retkih talenata i stručnjaka koji u svom profesionalnom rastu ne samo da nimalo ne zaostaju za svetom, već svet od njih treba i da saznaje i da uči. 
 
PREDRAG PEĐA FILIPOVIĆ:  Profesionalac, osnivač i direktor
Predrag Peđa Filipović je viši fizioterapeut, tvorac masažnih i velnes koncepata, student fizičke psihoterapije, instruktor joge i Ai Chi metode. Obučen je i specijalizovan za velnes i terapijske tehnike u termalnoj vodi (Healing Dance i Vatsu), kao i za direktnu japansku moksibustiju. Diplomirao je pozorište na Akademiji umetnosti u Beogradu. Predstoji mu odbrana doktorske disertacije iz oblasti zdravstvenog turizma i inovativnih velnes tehnika.
Dizajner je i osnivač Profesionalne škole masaže u Beogradu i trener masaže. U njemu je za 32 godine edukovano više od 30.000 učesnika. Osnivač je i Wellness akademije Peđa Filipović.
Peđa je pionir zdravstvenog i velnes turizma u Srbiji. Položio je temelje medicinskog velnesa i 2005. stvorio prvi koncept kraljevskog termalnog kupališta u Banji Koviljača. Ovo je ujedno i prvi sveobuhvatni velnes koncept u medicinskoj ustanovi za rehabilitaciju u Republici Srbiji. Stvorio je i postavio temelje prvog nacionalnog velnes brenda u Crnoj Gori (Hotel Mediteran). Godine 2015. dobio je titulu prvog velnes ambasadora Srbije, a 2017. postao je i ambasador velnesa Crne Gore.
Peđa Filipović je stvorio mnoge velnes koncepte i edukovao terapeute u najprestižnijim institucijama u Srbiji i regionu: Banji Koviljači, Prolom, Lukovskoj, Ribarskoj Banji, Niškoj Banji, Institutu „Dr Simo Milošević“ u Igalu - Crna Gora, Termama Olimije i Laško u Sloveniji, Termama Tuhelj u Hrvatskoj, Banji Vrućici u BiH. Važan doprinos turizmu daje i stvaranjem prvog prodajnog koncepta „Upoznaj!“, koji već pet godina uspešno „živi“ u hotelu Kraljevi čardaci na Kopaoniku. Peđa je čest gost i predavač studentima fizioterapije na Panevropskom univerzitetu APEIRON u Banjaluci i vodi sertifikovane treninge u Beogradu, Zagrebu, Rijeci, Sarajevu, Banjaluci, Podgorici i Laškom.
Kaže: "Za mene je mentalno zdravlje putovanje pojedinca do sebe, da upozna i prihvati svet oko sebe kroz ljubav i da svoj zdrav doprinos ovom jedinstvenom, magičnom putovanju koje nazivamo životom!"
 

Više informacija o Međunarodnom velnes kongresu: www.velneskongres.si

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Kongres ruralnog turizma Vojvodine 30. i 31. maja u Vrdniku
23. April 2024
Turistička organizacija Vojvodine zajedno sa Centrom za ruralni razvoj Vojvodine i uz...
Kongresi
U sredu počinje Drugo izdanje Sarajevo Tourism Summit 2024
22. April 2024
U sredu počinje drugo izdanje jednog od najvažnijih regionalnih turističkih foruma, Sarajevo...
Kongresi
Uspešno završena 2. regionalna Hotel housekeeping konvencija
01. April 2024
Jedan od zasigurno najvažnijih ovogodišnjih događaja u hotelskoj industriji regiona -...
Kongresi
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. Mart 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....