Međunarodna konferencija "Savremeni trendovi u turizmu i hotelijerstvu" - ovogodišnja tema kulturni turizam

29. Avgust 2017
Međunarodna konferencija 'Savremeni trendovi u turizmu i hotelijerstvu' - ovogodišnja tema kulturni turizam

"Savremeni trendovi u turizmu i hotelijerstvu - CTTH 2017." međunarodna konferencija o istraživanjima u oblasti turizma, rekreacije, hotelijerstva i multidisciplinarnih studija, održaće se po 17. put 1. i 2. septembra u zgradi rektorata Univerziteta u Novom Sadu.  

Radni naziv konferencije je "Novi prostori u kulturnom turizmu", a neke od tema biće i kako novi prostori mogu obogatiti turističku ponudu jednog naselja, kao i novi prostori u širem kontekstu i njihova namena u razvoju kulturnog turizma. Pod novim prostorima podrazumevaju se novi koncepti, uverenja, stavovi, nove strategije koje mogu dovesti do poboljšanja kvaliteta i intenzivnije turističke posete.

Pored ovih tema, biće predstavljeni i najnoviji rezultati i istraživanja različitih oblasti menadžmenta, poslovanja, turizma, ugostiteljstva, menadžmenta događaja i kreativnih industrija.

U plenaronom delu posle pozdravnih reči obratiće se eminentni profesori: Rhodri Thomas sa "Leeds Beckett" univerziteta u Velika Britanija, Tamara Rátz, Kodolányi János sa univerziteta primenjenih nauka "Székesfehérvár" u Mađarskoj, Milena Dragićević Šešić sa UNESCO Katedre za kulturnu politiku i menadžment, Fakultet dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu, Darko Polić, predsednik Radne grupe za kapitalne infrastrukturne projekte u okviru realizacije projekta "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture", Novi Sad, Aleksandra Dragin sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu.

Ove godine skup je spojen sa jednim od najuzbudljivijih festivala u Novom Sadu – "Festivalom uličnih svirača", kako bi se naglasilo da su novi prostori - prefinjenost ulica i gradski javni prostori koji poseduju dragoceno arhitektonsko nasleđe, decentralizacija kulturne ponude grada, kao i specifični kulturni doprinos lokalnoj zajednici - veoma važni za kulturni turizam. 

Organizator konferencije je Departman za geografiju, turizam i hotelijstvo, Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu.

Više o samoj konferenciji i programu možete pronaći ovde

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. Mart 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....
Kongresi
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. Februar 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Kongresi
Dodeljene nagrade
19. Decembar 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...
Kongresi
U Novom Sadu održana 10. MEKST konferencija
04. Decembar 2023
U Kongresnom centru Master održana je jubilarna Međunarodna konferencija posvećena turizmu,...