Konferencija o razvoju mogućnosti za agroturizam u Srbiji i BiH

17. April 2018
Foto: Turisticki Svet
Foto: Turisticki Svet

Visoka turistička škola u Beogradu organizuje u četvrtak, 19. aprila s početkom u 10h, konferenciju u okviru Projekta LANDS - Sledeća destinacija Balkan: razvoj mogućnosti za agroturizam u Srbiji i u Bosni i Hercegovini.

Visoka turistička škola u Beogradu je jedan od 15 učesnika Konzorcijuma visoko obrazovnih institucija, regionalnih razvojnih agencija, turističkih organizacija i instituta iz 6 zemalja: Slovačke, Grčke, Slovenije, Rumunije, Bosne i Hercegovinne i Srbije, koji su angažovani u okviru projekta LANDS, sufinansiranog od Evropske unije, u okviru programa Erasmus plus.

Osnovni cilj realizacije projekta LANDS je da se, kroz naučnu i stručnu međunarodnu saradnju učesnika, ujedine naučni i stručni potencijali predstavnika ovih institucija da istražuju tržište i sačine snimak stanja o statusu ponuđača usluga u agroturizmu i kvalitetu njihovih usluga, da ažuriraju bazu podataka svih učesnika u agroturizmu, kao i da pripreme preporuke, seminare, umrežavanje učesnika, i druge vidove podrške za unapređenje razvoja agrobiznisa.

- Nadamo se da na ovaj način, realizacijom projekta LANDS, možemo zajedno da doprinesemo podsticajnim inicijativama za unapređenje agroturizma u Srbiji i Bosni i Hercegovini, edukaciji i stručnom usavršavanju individualnih preduzetnika - vlasnika kapaciteta na strani ponude u agroturizmu, kao i boljoj koordinaciji i kooperaciji nadležnih Ministarstava, regionalnih razvojnih agencija, turističkih organizacija i agencija i individualnih preduzetnika u stvaranju i korišćenju mogućnosti za razvoj agroturizma - poručuju iz Visoke turističke škole.

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Uspešno završena 2. regionalna Hotel housekeeping konvencija
01. April 2024
Jedan od zasigurno najvažnijih ovogodišnjih događaja u hotelskoj industriji regiona -...
Kongresi
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. Mart 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....
Kongresi
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. Februar 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Kongresi
Dodeljene nagrade
19. Decembar 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...