Konferencija o bezbednosti u ugostiteljskim objektima: Visoki standardi bezbednosti – zaštitni znak kvaliteta!

06. Februar 2014
Konferencija o bezbednosti u ugostiteljskim objektima: Visoki standardi bezbednosti – zaštitni znak kvaliteta!

“Bezbednost je posao svih nas”, poruka je Konferencije o bezbednosti u ugostiteljskim objektima, koja je na temu “Visoki standradi bezbednosti – zaštitni znak kvaliteta” održana 17. aprila 2013. godine u Hotelu JAT Slavija. Konferenciju, koja je okupila više od stotinu učesnika, organizovali su Redakcija časopisa za savremeno hotelijerstvo i turizam “Turistički Svet” i Agencija specijalizovana za poslove bezbednosnog menadžmenta “Alansa inženjering”, uz stručnu podršku MUP-a Srbije i Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, Uprave za bezbednost i zdravlje na radu – Ministarstva rada i socijalne politike i Ministarstva finansija i privrede.

Bezbednost – korporativna prednost

Konferenciju je otvorio državni sekretar u MUP-u Srbije Miodrag Miljković, naglasivši važnost bezbednosti za razvoj turizma Srbije, koja treba da postane naša korporativna prednost.

- Tragedija koja se pre godinu dana desila u klubu “Kontrast” uticala je da se mnoge stvari promene kako bi ova oblast bila bolje uređena, a sve u cilju sprečavanja takvih nemilih događaja. Briga o bezbednosti građana je prioritet Vlade Srbije, kako u oblasti javnog reda i mira, preko borbe protiv organizovanog kriminala, pa sve do sektora za vanredne situacije – istakao je Miljković.

Sa ovom konstatacijom složio se i emeritus prof. dr Slobodan Unković sa Singidunum Univerziteta, koji je u uvodnom izlaganju istakao da je u svetu sve više turista, pa samim tim raste i potreba za većom brigom o bezbednosti više od 11 milijardi putnika.

- Neophodno je da u hotelima i restoranima neko odgovorno obavlja poslove bezbednosti, jer je bezbednost pretpostavka uspešnog razvoja turizma. Ali, pitanje bezbednosti ne možemo rešiti samo na prostoru mikrojedinica – restorana, hotela, i ostalih ugostiteljskih objekata, nego na državnom nivou – rekao je Unković.

Ljudski život nema cenu

U našoj zemlji već godinu dana traju aktivnosti da se određene zakonske odredbe, pre svega, Zakona o zaštiti od požara, ali i Zakona o turizmu i Zakona o javnim službama, izmene i uvedu nova, drugačija, strožija pravila za registrovanje ugostiteljskih objekata. Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić ukazao je na određene nedostake postojećih zakonskih rešenja i predočio šta izmene zakona donose.

- Zakon o bezbednosti usvojen je 2009. godine, ali nijedan zakon nije sveto slovo. Treba ga menjati i dopunjavati. Naime, u Srbiji osim opštih normi ne postoji podzakonski akt o zaštiti i bezbednosti u ugostiteljskim objektima! I to je veliki propust – kazao je Marić, i predočio da tragedije u novosadskoj diskoteci “Kontrast” ne bi bilo da su prilikom registracije ovog objekta bili ispunjeni svi potrebni preduslovi vezani za bezbednost.

- Neophodna je preventiva! Namera je da se nikada više u Srbiji neki objekat ne može registrovati za određenu delatnost, pa tek onda pribavljati i ispunjavati uslove sa aspekta zaštite od požara, već to mora biti uslov prilikom registracije te delatnosti. Znači, prvenstveno je neophodno posedovati projekat i projektnu dokumentaciju zaštite od požara, izvršiti tehnički prijem objekta, pa tek onda obaviti njegovu registraciju – kazao je načelnik Sektora za vanredne situacije, naglasivši da je svaki dinar uložen u zaštitu od požara dobar ulog, jer ljudski život nema cenu.

Nakon tragedije u “Kontrastu”, otac nastradale novinarke Delta televizije Branko Miladinović, preuzeo je inicijativu za izmenu i dopunu Zakona o zaštiti od požara, predloživši “Tamarin zakon o zaštiti dece, omladine, novinara i radnika medija”. Tamarin zakon, pored ostalog, predviđa obavezne puteve evakuacije, ispravnu hidrantsku mrežu, sistem za alarmiranje i dojavu požara, kao i vatrogasnu stražu za sve objekte koji primaju više od 500 ljudi. Ovaj prvi podzakonski akt čeka usvajanje izmene zakona u Skupštini, i očekuje se da će stupiti na snagu do kraja godine.

Zaštita na radu i objedinjena inspekcija

Ugostiteljski objekti su treća kategorija ugroženih objekata kada je reč o požarima, a mali broj inspektora u Srbiji ne može da garantuje redovnu kontrolu. Pritom, kako je istakao Stojan Arizanović, pomoćnik ministra u Sektoru turističke inspekcije u Ministarstvu finansija i privrede, postoji i negativni sukob nadležnosti između organa koji vrše kontrolu, posebno u delu bezbednosti hrane.

- Pravilnik o minimalnim tehničkim uslovima jedini se odnosi na turističku inspekciju, dok je MUP-u poverena isključiva nadležnost zaštite od požara, sanitarnoj inspekciji kontrola hrane, a poljoprivrednoj inspekciji nadzor nad alkoholnim pićima. Neophodno je na državnom nivou formirati koordinaciono telo koje će objediniti sve inspekcije u jedan organ – kazao je Arizanović, uz napomenu da je uloga inspekcije preduzimanje preventivnih, a ne samo kaznenih mera.

S obzirom na to da u Srbiji posluje više od 20.000 ugostiteljskih objekata, koje nije izvodljivo redovno kontrolisati, deviza “ja brinem o svojim zaposlenima, da bi oni brinuli o gostima” mora da bude obavezujuća za vlasnike lokala. Međutim, prema rečima Vere Božić-Trefalt, direktorke Uprave za bezbednost i zdravlje na radu Ministarstva rada i socijalne politike, bezbednost je, na žalost, na margini kulture rada i na margini poslovanja u Srbiji.

- Veliki je procenat rada na crno u ugostiteljskoj delatnosti, prekovremenog rada, nesigurnosti radnog mesta, zarade su niske, a rizici od povreda i ugrožavanja bezbednosti visoki. Poslodavci moraju da primene razumne mere i obrate pažnju na svoje zaposlene, jer na njima počiva uspešnost kompanije. Ako je zaposleni zadovoljan, onda će i ova delatnost prosperirati – zaključila je Trefaltova.

Da se nesreća nikad ne ponovi

Učesnici konferencije o bezbednosti imali su ekskluzivnu priliku da čuju predavanje koje je na temu bezbednosti u hotelijerstvu održao u Evropskom parlamentu prof. dr Milovan Vidaković, predsednik DITUR-a, jedan od naših vodećih eksperata za zaštitu od požara, kao i da saznaju više o korporativnoj bezbednosti od doc. dr Gorana Mandića sa beogradskog Fakulteta bezbednosti, koji je istakao da požari nisu jedini problem u ugostiteljskim objektima, nego i prevare, pronevere, i mnogi drugi aspekti (ne)bezbednosti, te je neophodno da hoteli imaju menadžera bezbednosti, koji će se zajedno sa svim zaposlenima starati za bezbednost objekta – u svim segmentima.

Prisutni su iz prve ruke čuli i priču o stradanju Hotela Grand na Kopaoniku od Gorana Stefanovića, direktora hotela, ali i savete kako da se zaštite od požara i eksplozija u kuhinjama u sklopu ugostiteljskih objekata od suorganizatora spec. Saše Kuzmanovića, direktora “Alansa inženjeringa”; o bezbednosti zaposlenih na poslovima pripreme hrane u hotelu od dr Radenka Rajića – profesora na Visokoj inženjerskoj školi Tehnikum Taurunum iz Zemuna; o važnim pitanjima bezbednosti u aqua parkovima od Vesne Vlatković, marketing & PR menadžera “A hotela”, o unutrašnjoj bezbednosti u hotelima od Radeta Samčevića, vlasnika konsalting Agence HT i Dušana Radovanovića, vlasnika agencije “VIP Security”, kao i od drugih kompetentnih ljudi, poput Mirka Gavrilovića, menadžera za sertifikaciju kompanije SGS – najveće svetske organizacije za kontrolu, ispitivanje, monitoring i sertifikaciju SGS.

Naposletku, sa ove Konferencije pokrenuti su predlozi koji će, nadamo se, inicirati ozbiljne promene u oblasti bezbednosti, pre svega, u hotelskim objektima.

- Poruka ove konferencije je: da se nikada ne desi ono što se desilo u hotelu “Putnik”, kafeu “Laundž”, klubu “Kontrast”, hotelu “Grand”, restoranu “Central park”, i mnogim drugim ugostiteljskim objektima širom zemlje. Ideja je bila da i na ovaj način istaknemo značaj bezbednosti za celu turističku industriju i potrebe da se na tome radi preventivno. Ovo je ogromna tema, koju smo na Konferenciji samo načeli, i kojoj ćemo se, uz pomoć resornih ministarstava, uglednih stručnjaka i kompanija koje se ozbiljno bave pitanjem bezbednosti – posvetiti čitave godine. Nadamo se da će tako “Turistički Svet”, kao društveno odgovorna redakcija, dati svoj doprinos da se o ovoj vrsti problema u turizmu više čuje, jer naš stav je da nije na novinarima samo da izveštavaju o dešavanjima, nego i da, podižući društvenu svest ljudi, doprinose da se ružni događaji ne ponavljaju! – rekla je po završetku Konferencije Ljiljana Rebronja, urednica časopisa “Turistički Svet”, u ime organizatora Konferencije.

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
8. Mesec edukacije
07. Decembar 2018
Udruženje "Mladi za turizam" organizuje tradicionalni 8. Mesec edukacije "Okusi...
Kongresi
Konferencija “Marketing to China” 29. januara u Pragu
03. Decembar 2018
Konferencija “m2C marketing to China” namenjena preduzetnicima i marketing...
Kongresi
Održana 5. jubilarna Mekst konferencija
29. Novembar 2018
 Protekli vikend Novi Sad je bio ispunjen mladalačkim duhom učesnika 5. jubilarne MEKST...
Kongresi
Sa najvećeg skupa vizionara i kreatora hotelske industrije: Imamo prava na velike snove
26. Novembar 2018
Održan 15 jubilarni Forum hotelijera na Zlatiboru i dodeljena priznanja ...