International Tourism and Hospitality Management kongres u oktobru u Sarajevu

25. Jul 2023
Image by Shameer Pk from Pixabay
Image by Shameer Pk from Pixabay

Univerzitet u Sarajevu organizuje deveti po redu International Tourism and Hospitality Management Congress (ITHMC) od 18. do 22. oktobra 2023. na Univerzitetu u Sarajevu – Prirodno-matematičkom fakultetu.

Kongres će se održati na hibridan način, odnosno osim u sali fakulteta, program će moći da se prati i online. Kongres organizuje Odsjek za geografiju Univerziteta u Sarajevu – Prirodno-matematičkog fakulteta, s partnerskim Univerzitetom Akdeniz iz Republike Turske, uz tehničku podršku kompanije Zenith Group.

Cilj Kongresa je okupljanje vodećih naučnika i istraživača u oblasti turizma, kako bi podelili svoja iskustva i rezultate naučnih i stručnih istraživanja koja se direktno ili indirektno odnose na sve aspekte izučavanja turizma i hotelijerstva.

Rok za dostavljanje sažetaka je 5. oktobar 2023. godine.

Za učesnike sa Univerziteta u Sarajevu i drugih odseka za geografiju iz Bosne i Hercegovine, učešće na Kongresu je besplatno.

Nakon održanog Kongresa i dvostruke recenzije, autorima svih radova će biti ponuđena mogućnost objavljivanja istih u časopisu Journal of Tourism and Hospitality Management ili u časopisu Geografski pregled, u izdanju Univerziteta u Sarajevu – Prirodno-matematičkog fakulteta.

Više informacija o Kongresu, organizaciji, temama, podtemama i objavi radova možete naći na zvaničnoj web stranici Kongresa, kao i na web stranicama časopisa Journal of Tourism and Hospitality Management i Geografski pregled.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Uspešno završena 2. regionalna Hotel housekeeping konvencija
01. April 2024
Jedan od zasigurno najvažnijih ovogodišnjih događaja u hotelskoj industriji regiona -...
Kongresi
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. Mart 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....
Kongresi
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. Februar 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Kongresi
Dodeljene nagrade
19. Decembar 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...