DZT na virtuelnom sajmu ITB NOW 2021

05. Mart 2021
Izvor: Pixabay /autor Kail Vogel
Izvor: Pixabay /autor Kail Vogel
U saradnji sa 23 partnera iz nemačke turističke industrije, među kojima je i 5 regionalnih marketinških organizacija, Turistička organizacija Nemačke (DZT) predstaviće Nemačku kao turističku destinaciju na digitalnom sajmu turizma ITB Berlin NOW 2021. Fokus virtuelnog prisustva DZT-a je strategija za oporavak dolaznog nemačkog turizma tokom i nakon krize koja je izazvana koronavirusom.
 
Petra Hedorfer, predsednica izvršnog odbora DZT-a izjavila je tim povodom: “Snažno prisustvo na najvažnijem B2B događaju internacionalne turističke industrije - ITB NOW 2021 je od velikog značaja, naročito tokom pandemije. Zajedno sa našim partnerima iz nemačke turističke branše kao i key account menadžerima globalne turističke industrije, stojimo na raspolaganju za razmenu informacija o aktuelnim temama, strategijama oporavka od korona krize i projektima za 2021. godinu.  Time garantujemo kontinuiranu obradu tržišta i istovremeno pružamo našim partnerima platformu na internacionalnom biznis planu.
 
DZT će na virtuelnom sajmu turizma biti prisutan četiri dana, tokom kojih će biti na raspolaganju svim zainteresovanim učesnicima koji žele da se priključe speed networkingu, individualnim i grupnim diskusijama.
 
Pored toga što će predstaviti Nemačku kao turističku destinaciju tokom sopstvenih virtuelnih događaja, DZT će učestvovati i na drugim diskusijama i panelima o budućnosti turizma na ITB Berlin NOW 2021.
 
Važni datumi na jednom mestu
Događaji u organizacije DZT-a:
Informativni događaj na temu „Rastuća važnost održivosti za dolazni turizam“
utorak, 09. Mart, 12.00 – 12.30h
Učestvuju: Martin Balas, koordinator Inicijative za održive turističke destinacije (Excellence Initiative Sustainable Travel Destinations) i asistent u istraživanju na ZENAT-u i Institutu za rezerve biosfere BRI na Univerzitetu za održivi razvoj Eberswalde; Birgit Grauvogel – izvršna direktorka turističke organizacije Sarlanda; Sven-Erik Hitzer – izvršni direktor bio nacionalnog parka Refugium Schmilka; Olaf Schlieper – menadžer za inovacije u DZT-u; „9. dan turizma bez barijera“ – zoom događaj
Petak, 12. mart. 10.20 – 15.35. Zainteresovani mogu da se prijave putem linka www.germany.travel/tdbt
 
Panel diskusije u kojima učestvuje DZT:
Panel diskusija „D-A-CH budućnost turističkog tržišta“ na ITB Future Track
Utorak 09. mart, 16.30 – 16.55
Učestvuju: prof. dr Martin Lohmann – izvršni direktor NIT instituta za turizam, FUR
Petra Hedorfer – predsednica izvršnog odbora DZT, dr Petra Stolba – izvršna direktora Austria Advertising; Jörg Peter Krebs – izvršni direktor za Nemačku i direktor za centralnu Evropu i Srednji istok Turistička organizacije Švajcarske
  Panel diskusija „Da li virtuelna realnost doprinosi promociji destinacija i njihovih atrakcija“
Sreda, 10. mart 17.00 – 17.20
Učestvuju: Mateusz Mierzwinski, direktor i osnivač LocalBini AG; Olaf Schlieper – menadžer za inovacije DZT-u
 
Turistička organizacija Nemačke
DZT (Deutsche Zentrale für Tourismus) je nacionalna turistička organizacija Nemačke koja ima za cilj predstavljanje Nemačke kao turističke destinacije. DZT ima sedište u Frankfurtu na Majni i radi po nalogu Saveznog ministarstva za ekonomiju i energetiku (BMWe), na osnovu odluke nemačkog parlamenta. DZT kreira i sprovodi strategije i aktivnosti u cilju negovanja pozitivnog imidža Nemačke kao turističke destinacije u inostranstvu i podsticanja turističkih poseta Nemačkoj, preko svojih 31 predstavništava širom sveta. Više informacija: na internet stranici press centra: www.germany.travel/presse.

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Najveći svetski samit wellness industrije 30. novembra u Bostonu
14. Jul 2021
Global Wellness Summit danas je objavio novu lokaciju i novi datum za ovogodišnju...
Kongresi
Dozvoljeno organizovanje kongresa i stručnih skupova do 100 ljudi
18. Maj 2021
Na predlog ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić, Krizni štab...
Kongresi
Održivi razvoj zdravstvenog i ruralnog turizma u uslovima pandemije COVID-19 - glavna tema Regionalnog foruma zdravstvenog, wellness i spa turizma
12. April 2021
Beograd će 15. aprila biti domaćin 11 CEI Regionalnog foruma zdravstvenog, wellness i spa...
Kongresi
POTVRĐENO: Global Wellness Summit ove godine u Tel Avivu, u Izraelu, od 15. do 18. novembra
17. Mart 2021
Lideri industrije istraživaće novu budućnost u kojoj wellness zauzima centralno mesto, ali i...