Beč proglašen za najbolji kongresni grad

26. Maj 2023
Foto © WienTourismus_Paul Bauer
Foto © WienTourismus_Paul Bauer

Međunarodna kongresna asocijacija (ICCA) je objavila listu najboljih kongresnih gradova za 2022. godinu. Beč je opet zauzeo prvo mesto, ispred Lisabona i Pariza, zahvaljujući broju organizovanih kongresa.

U Beču je u 2022. godini održano 162 kongresa, dok ih je u Lisabonu bilo 144, a u Parizu 134. Naredna mesta na listi zauzimaju Barselona, Prag, Madrid, Berlin, Atina, Brisel i London. Ovo je prva godina nakon pandemije konornavirusa da je asocijacija uzimala u obzir isključivo kongrese koji su organizovani na licu mesta. Rang lista u godini ranije je obuhvatala i hibridne kongrese.

- Ovo je najbolja godina za bečku kongresnu industriju od izbijanja pandemije. Prednosti grada za nabavku novih kongresa su budžet od osam miliona evra, lokacije i smeštajni kapaciteti - izjavio je Peter Hanke, član gradskog veća i predsednik bečke turističke organizacije.

- Zauzimanje prvog mesta u globalnom, izuzetno konkurentnom okruženju još jednom dokazuje odličnu saradnju svih zaposlenih u bečkoj kongresnoj industriji. Ove godine imamo 17 velikih kongresa sa preko 3.000 učesnika, kao i četiri sa preko 10.000 učesnika - dodaje Norbert Ketner, direktor bečke turističke organizacije.

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. Mart 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....
Kongresi
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. Februar 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Kongresi
Dodeljene nagrade
19. Decembar 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...
Kongresi
U Novom Sadu održana 10. MEKST konferencija
04. Decembar 2023
U Kongresnom centru Master održana je jubilarna Međunarodna konferencija posvećena turizmu,...