Adria Hotel Forum 18. i 19. februara 2020. u Zagrebu

13. Septembar 2019
Adria Hotel Forum 18. i 19. februara 2020. u Zagrebu

Adria Hotel Forum (AHF), vodeća hotelsko-investiciona konferencija u jugoistočnoj Evropi, vraća se u Zagreb i biće održana 18. i 19. februara u hotelu Hilton Garden Inn. Konferencija godišnje privlači ugledne međunarodne hotelske vlasnike, investitore, menadžment kompanije i stručnjake iz područja finansija i savetovanja.

Nedavno, AHF je akviziran od strane poznatog svetskog organizatora hotelskih konferencija Bench Events te će sada biti organizovan kao događaj u sklopu novog niza hotelskih investicijskih konferencija pod nazivom IDEEA koji se fokusiraju na regije Srednje, Južne i Istočne Evrope i CIS-a. Vodeća konferencija u sklopu IDEEA održaće se u Pragu u maju 2020, a očekuje se da će uskoro biti najavljene i druge povezane konferencije.

- Naši saradnici, sponzori i investitori će imati koristi od globalnog pristupa AHF-u u budućnosti. Drago nam je što možemo da se vratimo u Hrvatsku zbog njene dinamičnosti kao destinacije u razvoju. Kao deo IDEEA platforme, očekujemo veću vidljivost međunarodnih igrača u regiji - rekla je Marina Franolić, osnivač Adria Hotel Foruma i direktorka u Bench Events za Centralnu i Istočnu Evropu.

- Izuzetno nam je drago što smo sada dodali AHF našem globalnom portfoliju hotelsko-investicionih konferencija. AHF predstavlja mogućnosti regionalnog razvoja u industriji koja obećava i divno je biti deo toga. Bench Events je naporno radio na izgradnji poslovnih događaja koji zaista utiču na industriju i privredu u kojima se održavaju. Sa AHF-om i IDEEA-om nastavljamo da ispunjavamo svoja obećanja i radujemo se uzbudljivom nizu događaja tokom 2020. godine - istakao je Jonathan Worsley, predsednik Bench Events.

Adria Hotel Forum 2020 usredsređen je na mogućnosti rasta sve veće ponude novih hotelskih proizvoda koji dolaze na regionalno tržište. Diskusije na konferenciji osmišljene su tako da uključe razmenu znanja između onih koji donose odluke o ulaganju u hotele, istovremeno raspravljajući o transformirajućim trendovima i budućim implikacijama za regionalnu industriju.

Hotelska industrija u jugoistočnoj Evropi suočila se s raznim promenama tokom protekle godine. Tržište Hrvatske suočava se s jakom konkurencijom Grčke i Turske, dok druge destinacije poput Crne Gore, Albanije i Slovenije i dalje privlače investitore u hotelijerstvo zbog jačeg rasta turizma. Podaci za 2019. godinu u indeksu konkurentnosti za putovanja i turizam (Travel & Tourism Competitiveness Indeks) pokazuju kako su se Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija i Albanija pomakle za nekoliko pozicija u poslednjih godinu dana. Očekuje se da će se vlasnici hotela, investitori i operatori s ključnih tržišta regije okupiti na Forumu radi dogovora, umrežavanja i rasprava tokom dvodnevnog događaja.

Prema rečima organizatora Adria Hotel Foruma, međunarodni investitori su najviše zainteresovani za ključna gradska tržišta. Međutim, postoji interes za Hrvatsku, Sloveniju i Crnu Goru i za obalnim turističkim projektima. Postoji više lokalnih nego međunarodnih investiora koji podstiču temeljni interes, uprkos tome što su profiti hotelskih kompanija veći u odnosu na ostatak Evrope. Takođe, tokom poslednje tri godine dogodile su se mnoge transakcije portfolija te se stoga očekuje da će nove transakcije biti uglavnom transakcije pojedinačnih nekretnina.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
U Beču u martu najveći samit o biciklizmu
10. Januar 2020
Od 29. do 31. marta 2020. godine u glavnom gradu Austrije pod motom „Biciklizam je...
Kongresi
Događaj koji se ne propušta: GALA VEČE HOTELIJERA i njihovih prijatelja
09. Decembar 2019
Još samo osam dana deli nas od već tradicionalnog godišnjeg okupljanja hotelijera...
Kongresi
Uzakrota Travel Summit 13. decembra u Istanbulu
09. Decembar 2019
Uzakrota Travel Summit, jedan od važnih događaja u turističkoj industriji, ove godine se...
Kongresi
09. Decembar 2019
XII međunarodna naučno-stručna konferencija Hotelska kuća 2019, održaće se od 12. do 14....