5. MEKST konferencija od 23. do 25. novembra u Novom Sadu

30. Avgust 2018
5. MEKST konferencija od 23. do 25. novembra u Novom Sadu

Peta po redu Međunarodna konferencija studenata turizma i hotelijerstva - MEKST 2018, održaće se od 23. do 25. novembra u Master hali Novosadskog sajma.

MEKST je u protekle četiri godine pružio podršku za dalji profesionalni razvoj za više od 2.500 studenata i mladih istraživača iz 15 zemalja Evrope i omogućio im razmenu iskustava u oblasti studija turizma bez presedana na ovim prostorima.

- Turistička industrija zapošljava više od 100 miliona ljudi i prošle godine vredela je impresivnih 7,6 biliona dolara! Da bi Srbija kao destinacija, zajedno sa svojom turističkom infrastrukturom ispratila sve savremene trendove i dobila svoj deo svetskog turističkog kolača, potrebno je da kontinuirano ulaže u strategije i inovacije u ovom sektoru. To prvenstveno znači adekvatnu edukaciju budućih turističkih poslenika, hotelijera i ugostitelja: studenata turizma i hotelijerstva - podsećaju organizatori konferencije i objašnjavaju:

- Upravo je zbog toga nastala MEKST konferencija koja omogućava studentima turizma i hotelijerstva da na interesantan način saznaju o tuđim iskustvima, primene svoje strategije na drugim primerima i dobiju motivaciju i ideju za sopstveni biznis - tvrde organizatori. 

Budući turizmolozi, hotelijeri, ugostitelji... na ovoj konferenciji imaju priliku da uče i od velikih imena u turizmu, kao i o pratećim granama te industrije. Ove godine slušaće Dalibora Šumigu, izvršnog direktora firme Promosapiens i ambasadora kompanije Google, zatim Nikolasa Houverta - generalnog menadžera Hotela Hilton u Beogradu, Kseniju Lubardu - direktorku marketinga i prodaje Radison Blu hotela u Beogradu, a svoje učešće potvrdili su i Lazar Džamić, mag digitalnog marketinga i Rob Dejvidson, stručnjak za biznis turizam i direktor MICE Knowledge kompanije iz Londona, kao i Semir Musić, suosnivač agencije za digitalni marketing Lilium iz Sarajeva i Ian Yeoman koji je vanredni profesor na Univerzitetu Victoria u Welingtonu.

- Zbog ugleda predavača, masovnosti publike i kvaliteta sadržaja, MEKST raste iz godine u godinu i uliva nadu da zlatno doba turizma u Srbiji tek dolazi - poručuju organizatori ove konferencije.

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Uspešno završena 2. regionalna Hotel housekeeping konvencija
01. April 2024
Jedan od zasigurno najvažnijih ovogodišnjih događaja u hotelskoj industriji regiona -...
Kongresi
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. Mart 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....
Kongresi
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. Februar 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Kongresi
Dodeljene nagrade
19. Decembar 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...