"Hotelska kuća" od 16. do 18. novembra na Zlatiboru

14. Novembar 2017
'Hotelska kuća' od 16. do 18. novembra na Zlatiboru

Udruženje hotelsko ugostiteljske privrede Srbije – HORES, zajedno sa Ekononomskim Fakultetom Univerziteta u Beogradu, Fakultetom za hotelijerski i turistički menadžment Univerziteta Singidunum, Visokom turističkom školom i Visokom hotelijerskom školom iz Beograda, organizuje XI po redu Međunarodnu naučno-stručnu konferenciju „HOTELSKA KUĆA 2017“. Pokrovitelj konferencije je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam AP Vojvodine.

Konferencija će se održati od 16. do 18. novembra 2017. godine na Zlatiboru u hotelima „Mona“, „Palisad“ i odmaralištu „Dunav“, na temu: "Inovacije u hotelijerstvu i turizmu".

Na konferenciji će se govoriti o:

  • Konkurentnosti hotelske industrije Srbije na međunarodnom tržištu
  • Pametnim (smart) turističkim destinacijama
  • Usaglašavanju (harmonizaciji) propisa sa standardima EU u domenu klasifikacije i kategorizacije smeštajne ponude, statistike, zaštite potrošača, životne sredine, bezbednosti korisnika usluga i dr.
  • Upravljanju prihodima hotela (Hotel Revenue Management)
  • Investicijama u hotelijerstvu
  • Usaglašavanju obrazovnog sistema (dualno obrazovanje) sa potrebama hotelske industrije
  • Inovativnom marketingu u hotelijerstvu i turizmu
  • Inovativnim IT rešenjima u hotelskoj industriji
  • Inovativnim telekomunikacionim rešenjima u hotelijerstvu i turizmu
  • Inovativnim tehnologijama energetske efikasnosti u hotelijerstvu i turizmu
  • Inovacijama u restoraterstvu i gastronomiji
  • Spa & Wellness-u u hotelskoj industriji
  • Hotelijerstvu u poreskom sistemu i merama tekuće ekonomske politike
  • Regionalnoj saradnji hotelijera u stvaranju zajedničke ponude

- Cilj ovog naučno-stručnog skupa je povezivanje stručnjaka i istraživača iz privrede, istraživačkih ustanova, obrazovno-naučnih ustanova i nadležnih državnih institucija, radi razmene rezultata i iskustava iz teorijskih i praktičnih istraživanja. Skup treba da bude mesto za razmatranje aktuelnih potreba, mogućnosti i problema u uspostavljanju, funkcionisanju i daljem razvoju integrisanog sistema menadžmenta. Pored toga, prezentovanjem naučnih, stručnih i praktičnih dostignuća očekuje se unapređenje osnova za povezivanje visokog obrazovanja i profesionalnog rada - poručuju iz HORES-a.

Na konferenciju su pozvani najviši državni funkcioneri Vlade Republike Srbije, predstavnik Ministarstva prosvete zadužen za dualno obrazovanje, predstavnik Ministarstva turizma Hrvatske zadužen za obrazovanje kadrova u turizmu, Direktori i profesori srednješkolskih i visokoškolskih obrazovnih institucija, MTTT Srbije, Turističke organizacije Srbije, Turističke organizacije Zlatibora, predstavnici JUTA i ATAS.

Svoje učešće su potvrdili i proizvođači i distributeri hotelsko-ugostiteljske opreme sa najnovijim tehnologijama iz svojih oblasti (informacioni sistemi, telekomunikacioni sistemi, iz oblasti energetske efikasnosti…), kao i eminentni naučni radnici i ugledni privrednici iz zemlje i regiona, koji će svojim prisustvom učiniti skup sadržajnim i kvalitetnijim, što će doprineti afirmaciji ove delatnosti.

Na konferenciji će govoriti i prof. dr Kerstin Wegener (rukovodilac dualnog studijskog programa “Tourism Management”) sa Univerziteta primenjenih nauka u Frankfurtu, koja će prezentovati nemačko iskustvo u dualnom obrazovanju.

Do sada su prijavljena 23 naučna rada. Organizatori skupa će objaviti tematski zbornik naučnih i stručnih radova od međunarodnog značaja.

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Kongres ruralnog turizma Vojvodine 30. i 31. maja u Vrdniku
23. April 2024
Turistička organizacija Vojvodine zajedno sa Centrom za ruralni razvoj Vojvodine i uz...
Kongresi
U sredu počinje Drugo izdanje Sarajevo Tourism Summit 2024
22. April 2024
U sredu počinje drugo izdanje jednog od najvažnijih regionalnih turističkih foruma, Sarajevo...
Kongresi
Uspešno završena 2. regionalna Hotel housekeeping konvencija
01. April 2024
Jedan od zasigurno najvažnijih ovogodišnjih događaja u hotelskoj industriji regiona -...
Kongresi
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. Mart 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....