Zvanično predstavljen prvi hotelski vodič Srbije

23. Septembar 2015
Zvanično predstavljen prvi hotelski vodič Srbije
Zvanično predstavljen prvi hotelski vodič Srbije

Na 48. skupštini Poslovnog udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede (HORES), održanoj 23. septembra u Sava centru, predstavljen je vodič hotelske ponude Srbije na srpskom i engleskom jeziku – “HORES Hotel Guide”.

- U cilju što adekvatnije prezentacije naše hotelske ponude, ne samo na domaćem i međunarodnom turističkom tržištu, već i predstavljanja turoperatorima i potencijalnim investitorima, ukazala se potreba za izradom kvalitetnog vodiča kroz hotelsku ponudu Srbije. Iz tih razloga, HORES je po prvi put u Srbiji objavio hotelski vodič sa osnovnim podacima u slici i reči, poput lokacije, kategorije, sadržaja i kontakta hotela – istakao je.

U vodiču se nalaze podaci o 264 odabrana hotela Srbije, raspoređena po okruzima. Uglavnom su predstavljeni hoteli sa 5, 4 i 3 zvezdice, ali i hoteli sa dve ili jednom zvezdicom koji su članovi HORES-a. U vodiču je prezentovan i jedan hostel, tri kampa, dva turistička naselja, jedan pansion, jedan rizort i 2 restorana – svi članice HORES-a.

- Radeći na izradi hotelskog vodiča, zapazili smo da je najveći broj hotelskih objekata koncentrisan u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, dok u južnim delovima zemlje gotovo da i nema hotela – zapazio je Genov.

Sve podatke u vodiču prikupili su studenti Visoke turističke škole iz Beograda za vreme obavljanja prakse u HORES-u, a u toku je i izrada web aplikacije za mobilne telefone.

Genov je izrazio nadu da će uskoro biti objavljeno i drugo, dopunjeno izdanje hotelskog vodiča, imajući u vidu činjenicu da se konstantno otvaraju novi hoteli. Direktor HORES-a je, takođe, istakao da je naredne godine u planu izrada i hotelskog vodiča Beograda, a postoji i interesovanje za objavljivanje vodiča za hotele Vojvodine, kao i restoranskog vodiča Srbije.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...