Zlatibor: Odmaralište "Narcis" se pripaja "Čigoti"?

03. Mart 2017

Odmaralište "Narcis" na Zlatiboru, koje je opština ranije dala na upravu Ministarstvu unutrašnjih poslova, sada je MUP odlučio da pripoji institutu "Čigota".

To je rekao predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, koji dodaje da će se jedno od zlatiborskih vrednosti, odmaralište "Narcis" pokloniti institutu "Čigota", koje će biti privatizovano i prodato.

- U opštini Čajetina se dešavaju čudne stvari poslednjih godina, jer se neki ljudi koji su dobili mandat kockaju sa poverenjem naroda jer zemlju i institucije razbijaju, rasturaju i uništavaju i poklanjaju bliskim prijateljima - istakao je Stamatović.

Vlada Srbije je od januara pokrenula proces privatizacije 10 banja u Srbiji među kojima se nalazi i privatizacija Specijalne bolnice "Čigota".

Stamatović je rekao da je opština Čajetina bez naknade prenela zemljište odmorališta "Narcis" na upravu Ministarstvu unutrašnjih poslova i dodao da oni sada bez konsultacije sa lokalnom samoupravom to odmaralište daju na "poklon".

Iako u dopisu piše da zaposleni treba da ostanu na poslu, Stamatović je postavio pitanje ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću šta će se desiti ako institut "Čigota" ne želi da primi zaposlene u odmaralištu.

Stamatović, koji je i kandidat za predsedničke izbore, dodao je da će uputiti zvaničan dopis MUP-u, jer smatra da se tom odlukom nanosi šteta opštini Čajetina.

Izvor: Beta

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...