Žene u ekspanziji: U hotelskoj industriji Saudijske Arabije konačno - prva žena generalni menadžer!

08. Oktobar 2020
Foto: Dalya Al, Pexel - Džeda
Foto: Dalya Al, Pexel - Džeda
Hotel Park Inn by Radisson Jeddah Madinah Road u Džedi, u Saudijskoj Arabiji, sa 84 sobe, upravo otvara svoja vrata gostima. Iako je to novi brend na tržištu, više od samog hotela pažnju privlači činjenica da će ovaj hotel, prvi put u istoriji hotelijerstva u Saudijskoj Arabiji, voditi – žena! Njeno ime je Maram Kokandi, mlada žena koja ističe da je njen put do ove pozicije započeo u vreme kada žene nisu bile tako osnažene kao danas, ali uz fokusiranost, posvećenost, doslednost i strpljenje, ona je dokaz da ništa nije nemoguće. 
 
Maram Kokandi smatra da GM treba da bude uzor svojim saradnicima i da vodi primerom, kao i da treba da se koncentriše na izgradnju jakog tima saradnika,jer je GM, smatra ona, samo onoliko jak koliko je jak tim koji ga okružuje. Otvoreni um, spremnost da se prihvate promene i da se preuzme odgovornost – neophodne su, kaže, odlike lidera. Jedan od njenih važnih ciljeva je da osnaži mlade ljude i podrži ih u njihovim snovima, istovremeno ih podstičući da budu deo tako raznolike i uzbudljive industrije. Ona smatra da je to moguće samo negovanjem dobrih odnosa sa svojim timom, nastojeći da budu zadovoljni na svom poslu. Maram kaže da je naučila da su zadovoljni zaposleni uvek efikasniji i da imaju presudan uticaj na iskustvo gostiju, naročito sada dok je svet i dalje pod uticajem pandemije koronavirusa. Zato je njena poruka kolegama da je više nego ikada važno brinuti o svojim timovima i biti uvek tu za njih, jer ako su zaposleni srećni, preneće  taj osećaj i na goste hotela. S obzirom na činjenicu da su promene u svetu očigledno postale konstanta, njena životna i poslovna filozofija koja obezbeđuje trajanje, sažeta je u samo jednoj rečenici: Budite spremni da prihvatite promene!
 
A upravo u Saudijskoj Arabiji u toku su ozbiljne promene kada je turizam u pitanju. Ova zemlja koju odlikuje bogatstvo raznolikosti, nikada ranije nije bila dostupna za turiste. Konačno, kraljevstvo je otvorilo svoje granice za ljude iz čitavog sveta. U skladu sa Vizijom 2030, saudijsko kraljevstvo neumorno radi na obnavljanju turističke ponude, promovišući svoju zapanjujuću obalu, prelepu prirodu, gradove i mesta koja pripadaju svetskoj kulturnoj baštini. Novi sistem viza samo je jedan korak ka njihovom cilju a to je: do 2030. godine - više od 100 miliona turista godišnje! 
 
dotnews.com/Turisticki Svet
 

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...