Zamkovi u kojima možete odsesti iako niste plave krvi

20. Maj 2016
'Culzean' u Škotskoj
"Culzean" u Škotskoj
“Ashford” u Irskoj
“Ashford” u Irskoj
“Amberley” u Engleskoj
“Amberley” u Engleskoj
“Gillette” u Konektikatu
“Gillette” u Konektikatu
'De La Cite' u Francuskoj
"De La Cite" u Francuskoj
“Dalian City” u Kini
“Dalian City” u Kini

Mnogi drevni zamkovi širom Evrope i sveta, koji su nekada bili u vlasništvu kraljeva i kraljica, pretvoreni su u hotele. Svaki od njih pruža nezaboravno i neverovatno iskustvo, upravo zbog toga što posetioci mogu da borave u njima i osećaju se kao baroni i princeze.

Zbog svoje fascinantne istorije i predivnog ambijenta u kom se nalazi, zamak “Culzean” u Škotskoj je jedan od najpopularnijih atrakcija za sve posetioce. Ovaj veličanstveni zamak nalazi se na samoj litici sela i okružen je opsežnim imanjem koje obuhvata bujne šume i uređene bašte. Datira još iz osamnaestog veka i predstavlja veličanstvenu istorijsku atrakciju otvorenu za javnost. Unutar same kule nalazi se kružni salon sa pogledom na more, veliko ovalno stepenište, dobro opremljeni apartmani i saloni, a svim posetiocima su na raspolaganju mnoge aktivnosti, poput jahanja, jedrenja, ribolova i golfa.

Srednjevekovni zamak “Ashford” u Irskoj izgrađen je 1228. godine i najstariji je u ovoj zemlji. U njemu se još uvek nalaze lusteri, pozlaćena ogledala, originalne kupole, oklopi, i sve ono što su zamkovi nekada imali. Porodica Ginis kupila je ovo imanje 1800-tih godina i značajno ga proširila. Nakon opsežnog renoviranja, sve sobe i apartmani su s ljubavlju dizajnirani, u kombinaciji sa originalnim karakteristikama nekadašnjeg zamka i najnovijim savremenim luksuzom. Prilikom odsedanja u ovom zamku, gosti mogu da uživaju u jedinstvenim umetničkim delima, stilskom nameštaju različitih boja, specijalno dizajniranim tepisima, krevetima i izuzetnoj posteljini od egipatskog pamuka. Za nezaboravan boravak u ovom hotelu, gostima se nudi i niz aktivnosti koje uključuju spa, golf, jahanje, veslanje i streljaštvo.

Veličanstveni 900-godišnji dvorac “Amberley” u Engleskoj, nalazi se na 60 milja od samog Londona i nudi najviše standarde hrane i usluge. Sobe su sjajno i luksuzno uređene, a sam dvorac je zadržao svoju prvobitnu srednjevekovnu arhitekturu. U svih devetnaest soba nalaze se hidromasažna kupatila, tako da se gosti s pravom mogu osećati kao da su deo kraljevske porodice. Sa svojim bajkovitim okruženjem, idealan je za sve one koji traže mir i opuštanje, a dostupni su im i teniski i golf tereni.

Iz kamenog dvorca “Gillette”, koji se nalazi u Konektikatu, pruža se pogled na samu reku. Iako izgleda kao klasična tvrđava, njegova unutrašnjost je sasvim drugačija. Sve sobe su jedinstvene, opremljene luksuznim krevetima i nameštajem neobičnog dizajna, tako da se gostima pruži poseban užitak. Na samom zemljištu nekada se nalazila i pruga, kojom su posetioci mogli da se voze oko imanja pomoću parnih mašina i električnih motora.

Dvorac “De La Cite” u Francuskoj izgrađen je 1909. godine. Ovaj hotel je na listi UNESCO-ve svetske baštine. Pored svih čari koje pruža, na samom balkonu dvora gosti mogu popiti čaj ili kafu i uživati u prelepom zalasku sunca. Smešten unutar zidina tvrđave, usred svojih romantičnih vrtova, hotel nudi jedinstveno iskustvo za svakog od svojih gostiju.

Kao i svaki moderan hotel, dvorac “Dalian City” u Kini, ima spa, bazen, fitness centar, salon lepote i 292 luksuzne sobe i 29 apartmana. Ovo veličanstveno imanje uvek je osvetljno noću.  Sve sobe opremljene su tako da predstavljaju opuštajući prostor za razmišljanje, čitanje ili gledanje filmova. Boje u sobama usklađene su sa umetničkim, dekorativnim ogledalima, tako da gosti dožive elegantan stil na najbolji način. U dnevnim sobama nalaze se plišane sofe za dvoje, štepane fotelje, lampe za čitanje, a svi kreveti prekriveni su pamučnim posteljinama. Kao i sobe, i kupatila su prostrana, u krem boji i sa mermernim zidovima.

Priredila: Ivana Stojanović

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
MK Group: Investicioni ciklus od 5 miliona evra u Istri
21. Oktobar 2019
Kompanija MK Group je, od 2017. godine, vlasnik Skipper Resort-a u Savudriji u Istri, koji se...
Hotelijerstvo
Hotelska kompanija Karisma će do 2021. eliminisati plastiku za jednokratnu upotrebu
18. Oktobar 2019
Hotelska grupacija Karisma Hotels & Resorts svojim programom Passion for sustaninability...
Hotelijerstvo
U Topoli niče hotel sa pet zvezdica
18. Oktobar 2019
Ruski investitor koji je 2014. godine otkupio vinariju "PIK Oplenac", trenutno u...
Hotelijerstvo
HORES postao član Evropskog udruženja hotela, restorana i kafića
17. Oktobar 2019
Evropsko udruženje hotela, restorana i kafića HOTREC, tokom 79. Generalne skupštine u...