Zamkovi u kojima možete odsesti iako niste plave krvi

20. Maj 2016
'Culzean' u Škotskoj
"Culzean" u Škotskoj
“Ashford” u Irskoj
“Ashford” u Irskoj
“Amberley” u Engleskoj
“Amberley” u Engleskoj
“Gillette” u Konektikatu
“Gillette” u Konektikatu
'De La Cite' u Francuskoj
"De La Cite" u Francuskoj
“Dalian City” u Kini
“Dalian City” u Kini

Mnogi drevni zamkovi širom Evrope i sveta, koji su nekada bili u vlasništvu kraljeva i kraljica, pretvoreni su u hotele. Svaki od njih pruža nezaboravno i neverovatno iskustvo, upravo zbog toga što posetioci mogu da borave u njima i osećaju se kao baroni i princeze.

Zbog svoje fascinantne istorije i predivnog ambijenta u kom se nalazi, zamak “Culzean” u Škotskoj je jedan od najpopularnijih atrakcija za sve posetioce. Ovaj veličanstveni zamak nalazi se na samoj litici sela i okružen je opsežnim imanjem koje obuhvata bujne šume i uređene bašte. Datira još iz osamnaestog veka i predstavlja veličanstvenu istorijsku atrakciju otvorenu za javnost. Unutar same kule nalazi se kružni salon sa pogledom na more, veliko ovalno stepenište, dobro opremljeni apartmani i saloni, a svim posetiocima su na raspolaganju mnoge aktivnosti, poput jahanja, jedrenja, ribolova i golfa.

Srednjevekovni zamak “Ashford” u Irskoj izgrađen je 1228. godine i najstariji je u ovoj zemlji. U njemu se još uvek nalaze lusteri, pozlaćena ogledala, originalne kupole, oklopi, i sve ono što su zamkovi nekada imali. Porodica Ginis kupila je ovo imanje 1800-tih godina i značajno ga proširila. Nakon opsežnog renoviranja, sve sobe i apartmani su s ljubavlju dizajnirani, u kombinaciji sa originalnim karakteristikama nekadašnjeg zamka i najnovijim savremenim luksuzom. Prilikom odsedanja u ovom zamku, gosti mogu da uživaju u jedinstvenim umetničkim delima, stilskom nameštaju različitih boja, specijalno dizajniranim tepisima, krevetima i izuzetnoj posteljini od egipatskog pamuka. Za nezaboravan boravak u ovom hotelu, gostima se nudi i niz aktivnosti koje uključuju spa, golf, jahanje, veslanje i streljaštvo.

Veličanstveni 900-godišnji dvorac “Amberley” u Engleskoj, nalazi se na 60 milja od samog Londona i nudi najviše standarde hrane i usluge. Sobe su sjajno i luksuzno uređene, a sam dvorac je zadržao svoju prvobitnu srednjevekovnu arhitekturu. U svih devetnaest soba nalaze se hidromasažna kupatila, tako da se gosti s pravom mogu osećati kao da su deo kraljevske porodice. Sa svojim bajkovitim okruženjem, idealan je za sve one koji traže mir i opuštanje, a dostupni su im i teniski i golf tereni.

Iz kamenog dvorca “Gillette”, koji se nalazi u Konektikatu, pruža se pogled na samu reku. Iako izgleda kao klasična tvrđava, njegova unutrašnjost je sasvim drugačija. Sve sobe su jedinstvene, opremljene luksuznim krevetima i nameštajem neobičnog dizajna, tako da se gostima pruži poseban užitak. Na samom zemljištu nekada se nalazila i pruga, kojom su posetioci mogli da se voze oko imanja pomoću parnih mašina i električnih motora.

Dvorac “De La Cite” u Francuskoj izgrađen je 1909. godine. Ovaj hotel je na listi UNESCO-ve svetske baštine. Pored svih čari koje pruža, na samom balkonu dvora gosti mogu popiti čaj ili kafu i uživati u prelepom zalasku sunca. Smešten unutar zidina tvrđave, usred svojih romantičnih vrtova, hotel nudi jedinstveno iskustvo za svakog od svojih gostiju.

Kao i svaki moderan hotel, dvorac “Dalian City” u Kini, ima spa, bazen, fitness centar, salon lepote i 292 luksuzne sobe i 29 apartmana. Ovo veličanstveno imanje uvek je osvetljno noću.  Sve sobe opremljene su tako da predstavljaju opuštajući prostor za razmišljanje, čitanje ili gledanje filmova. Boje u sobama usklađene su sa umetničkim, dekorativnim ogledalima, tako da gosti dožive elegantan stil na najbolji način. U dnevnim sobama nalaze se plišane sofe za dvoje, štepane fotelje, lampe za čitanje, a svi kreveti prekriveni su pamučnim posteljinama. Kao i sobe, i kupatila su prostrana, u krem boji i sa mermernim zidovima.

Priredila: Ivana Stojanović

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Luksuzni kompleks “Fruške terme” raspisao konkurs za više radnih mesta
25. Maj 2019
Novi luksuzni hotelski kompleks na Fruškoj Gori “Fruške terme”, deo...
Hotelijerstvo
Od juna dva nova Casa del Mare hotela na crnogorskom primorju
23. Maj 2019
Kompanija Casa del Mare, u sklopu koje posluje 7 malih butik hotela iz godine u godinu...
Hotelijerstvo
U Novom Sadu otvoren novi hotel
23. Maj 2019
Novi Sad može da se pohvali sve većim interesovanjem i posetama turista iz celog sveta, te...
Hotelijerstvo
Boka Kotorska dobija rizort vredan milijardu evra
21. Maj 2019
U Bokokotorskom zalivu ove se sezone otvara nova marina za superjahte koja je napravljena u...