Žabljak dobija hotel sa pet zvezdica

07. Maj 2018

Na mestu najstarijeg žabljačkog hotela Durmitor, jednog od simbola grada, čije je rušenje upravo počelo, biće izgrađen novi hotel potpuno identične spoljašnje arhitekture, saopštili su predstavnici kompanije Adriatic Properties iz Budve, koja je pre godinu i po kupila hotel Durmitor.

Novi hotel imaće pet zvezdica, 70 soba sa 140 kreveta, spa centar, podzemne garaže, dečije igralište, restorane i 11 vila.

Gradnja hotela u koju će biti uloženo više od 20 miliona evra, počeće kada bude završena studija lokacije koju radi Ministarstvo turizma i održivog razvoja CG, rekao je izvršni direktor ove kompanije, Goran Bencun.

- Što se tiče početka gradnje, on zavisi od državne studije lokacije. Onog trenutka kada se završi studija lokacije moći ćemo da uzmemo urbanističko-tehničke uslove, na osnovu kojih ćemo krenuti u detaljnu razradu. U skladu sa ugovorom, mi projekat moramo da završimo tri godine od donošenja urbanističko-tehničkih uslova - istakao je on.

Izgradnja luksuznog hotela sa pet zvezdica za turistički razvoj Žabljaka značiće mnogo, ocenio je predsednik ove opštine Veselin Vukićević.

- Benefiti za našu opštinu od izgradnje ovog luksuznog hotela su nemerljivi, i kada je u pitanju zapošljavanje naše radne snage, i kada je u pitanju ponuda za sve turiste koji dođu na Žabljak - kazao je Vukićević.

Hotel Durmitor, objekat jedinstvene arhitekture, izgrađen je 1939. godine, i u svojoj dugoj istoriji, ugostio je brojne turiste, ali i značajne ličnosti crnogorske istorije, poput Milovana Đilasa i Blaža Jovanovića, kao i svetske filmske zvezde Elizabetu Tejlor i Ričarda Bartona, dok je za vreme Drugog svetskog rata bio partizanska bolnica.

Izvor: RTCG

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...